Rendkívüli ülésen számoltatná el az SZDSZ-t a Jobbik

2014. február 14. 12:48

Rendkívüli parlamenti ülés összehívására szólítja fel a Fideszt a Jobbik, mivel az utolsó parlamenti ülésen ugyan tárgysorozatba vették a pártok részére nyújtott állami támogatások vissza nem fizetését szankcionáló törvényjavaslatukat, de jelen állás szerint a napirendre vételről már csak az új parlament dönthetne.

2014. február 14. 12:48

Szilágyi György azt mondta: „hosszas harc után” csütörtökön a kormánytöbbség támogatásával sikerült tárgysorozatba venni a pártok részére nyújtott állami támogatások vissza nem fizetését szankcionáló törvényjavaslatot. Csakhogy a jobbikos indítvány napirendre vételéről jelen állás szerint már csak a választás után felálló új Országgyűlés dönthet.

Szilágyi György szerint a kormánypártok részéről csak „szemfényvesztés” a javaslat tárgysorozatba vétele. Emlékeztetett rá: bár a Jobbik a házbizottság csütörtöki ülésén tett rá javaslatot, de a kormánypárti frakciók nem támogatták, hogy sürgős eljárással még csütörtökön meg is tárgyalja és el is fogadja a javaslatot az Országgyűlés.

Pedig ahhoz még a jelenlegi parlamentnek kellene elfogadnia a javaslatot, hogy már az áprilisi országgyűlési választáson ne indulhassanak és juthassanak újabb állami támogatáshoz a korábbiakkal is tartozó politikusok.

Szilágyi György emlékeztetett rá: Fodor Gábor és Kuncze Gábor volt SZDSZ-elnökök a baloldali Összefogás jelöltjeiként úgy kaphatnak állami támogatást közpénzből az idei választásra, hogy közben a korábban általuk vezetett párt több százmillió forinttal tartozik az államnak.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gombóc XVI. Artúr
2014. február 14. 16:26
Hát az Összefosás listáján rajta van a Gabika, aki vállalta az SZDSZ örökségét. Talán elő lehetne öt venni, mostanában úgyis olyan aktív lett, mióta a Böszme kiemelte őt az emésztőből...
red label
2014. február 14. 15:57
Helyes! Végre elkell számoltatni ezt a ballib rablóbandát.
1120
2014. február 14. 13:42
Kis, Tölgyessy, Pető, Kuncze, Magyar, Kóka, Fodor, Retkes! Irány a kassza és/vagy a cella! :)
briganti
2014. február 14. 13:35
Úgy legyen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!