Reagált a Paks-vitákra az energiaügyi államtitkár

2014. február 19. 17:06

Az MTA is megvitatta kedden a paksi bővítést, amit Sólyom László a rendezvényen keményen kritizált. A szakmai vitáról az energiaügyi államtitkárt kérdezték.

2014. február 19. 17:06

Arra a kérdésre, hogy kiváltható-e a paksi bővítés megújuló energiával, Kovács Pál úgy válaszolt: nem lehet kizárólag egyfajta energiaforrásra alapozni, több lábon kell állni. Erre épül a hosszú távra elfogadott energiastratégia is – hangsúlyozta.

A paksi bővítésről szóló hitelmegállapodást szerdán tárgyalta a kormány.

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Berecskereki
2014. február 20. 09:45
2030-ig 8 erőmű áll le, s jelen pillanatban a Paks II kívül nem úgy néz ki, hogy pótlásukra épülne újabb erőmű. Ennek következtében folyamatosan nő az importigény, amely jelenleg 20 %-ra tehető. Amennyiben a most exportáló országokban a gazdaság növekedése visszaáll a 2008 előtti szintre és nő a kereslet, feltehető az árak is növekedni fognak. Ezért is fontos lenne Paks bővítése és mellette más villamos erőművek létesítése, vagy a meglevők és bezárásra ítéltek felújítása. Ezzel kapcsolatos a VG-ban olvasható írás. 2030-ig nyolc hazai nagyerőmű teljesen kiesik a rendszerből Nagy áramimportra kell beállni http://www.vg.hu/vallalatok/energia/nagy-aramimportra-kell-beallni-421989
békalepcse
2014. február 20. 09:21
A több láb ezek szerint azt az egy könnyen kiiktatható paksit takarja... Roppant eszes gondolat. Ennél tudományosabb megállapítás csak az elveszett gyurcsány dolgozatban lehetett, de eltüntették az ufók mert nem érett meg az emberiség még rá...
ballada
2014. február 20. 00:29
Meseházi azzal az Areva francia céggel folytatott titkos tárgyalást a paksi atomerőmű sorsáról amely 2003-ban egy rosszul tervezett tisztítótartályban összetört harminc fűtőelem-kazetta.Majdnem felrobbantották az erőművet ,végül az oroszokat kellett behívni hogy a nagy bajt helyre hozzák ,ez nekünk igen drága pénzbe került .És a tisztítás is körül is sem volt minden rendbe hozzá nem értő gyfék elrendelték.Okos meseházi ismét káoszba sodorja vészhelyzet az országunkat a hozzá nem értő franciákkalMajdnem atomkatasztrófát okoztak.Érdekes akkor a ballib nem ajvékolt az oroszok segítsége okán ,nem ordítottak hogy jön a putyin jön a mult. Hozzá nem értő francia atomerőmű építők Finnországban 3,7 milliárd dollárt ajánlottak, az Areva nyert 3,2-vel. Most 7,5 milliárd dollárnál járnak, és most sem készült el, pedig már 2009-re be kellett volna fejezniük, újabb finn tenderre az Arevát már nem hívták meg, ellenben a Roszatom jelen van. ,jól kezdi meseházi a pályafutását mint leendő miniszter ,bele kontárkodik olyan magyas szintű emberek dolgába amihez nem ért .
Wagner Hopkins
2014. február 19. 20:29
Nincs a világon semmi, aminek ne lenne hátránya. Nincs a világon semmi, ahol ne lenne veszély. De a magerőművekben úgy van, hogy a veszély kicsi, és ami a legfontosabb, ismeretes, ezért el lehet kerülni… Az atomenergia biztonságos, de Pakson még biztonságosabb, mert a paksiak ebben a szakmában mesterek… Mi legyen a jövő? Még több magenergia. http://www.matud.iif.hu/08mar/08.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!