Búcsú az én Demszky Gáboromtól

2014. február 17. 12:36

A Demszky-plakát mára szimbiózisba lépett a fallal, ahogy egykor Demszky tette az enyésző fővárossal.

2014. február 17. 12:36
Rajcsányi Gellért

Tudtam, hogy egyszer eljön ez a pillanat, ezért most utoljára megemlékezek az én privát Demszkymről. A 2014-es kampány kezdetével esik egybe egy réges-régi kampány emlékének az eltűnése. A vasárnapi bejelentés után hétfőn felvonultak a melósok a csikágói bérházunk lepusztult kapualjába, hogy elkezdjék a renoválást. A ház idősebb lakóinak emlékezete és tippjei szerint kábé a világháború után volt utoljára felújítva a lépcsőház.

A stukkók foghíjaival, a hulló vakolattal és a dohos sarkokkal együtt viszont egy rendszerváltás korabeli politikai relikvia is eltűnik majd a házunkból: Demszky Gábor, mint 1990-es képviselőjelölt plakátja (kikapart szemekkel és bónusz Magyar Demokrata Néppárt matricákkal!).

A plakát mára szimbiózisba lépett a fallal, ahogy egykor Demszky tette az enyésző fővárossal. Hét évig indultam munkába és jártam haza az egykori fővárosi nagy testvér nem túl sokat látó tekintete előtt. De ahogy a bérházunk behozza vagy fél évszázad lemaradását, most már bármelyik pillanatban eltűnhet a felújítás új rétegei alatt.

Csikágó jobban teljesít! – mondanám; de reggel a munkások  akiket kitörő örömmel üdvözöltem, hogy végre elkezdődik a felújítás  elmondták, hogy egy lakó máris rendőrt akart rájuk hívni, kérdezvén, mit csinálnak itt és mi ez a felfordulás. Budapestnek Demszky kell. 

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tunde04
2014. február 19. 16:31
tévedésben van az a "lakó"! Budapestnek Tarlós kell! Végre elindult valami, végre nem csak a kosz és pusztulat jellemzi a fővárost!
Sulammit
2014. február 19. 16:20
Na nekem is volt egy ilyesmi élményem. Valahol a VII. ker-ben. Hatalmas Demszky plakát, egy olyan házon, ahol le volt szakadva az erkély, (mellette volt a plakát) és világháborús lövésnyomok a falakon, vakolat sehol. Már nem tudom mi volt a szlogen, de valami olyasmi ami szöges ellentétben volt a látvánnyal. Röhejes volt, mint ahogy szomorú és egyben röhejes volt ennek a fazonnak az egész működése.
Peter8811
2014. február 18. 07:08
Demszky az ÁVH embere volt, beépített rendőr spicli hozzá képest a patkány egy aranyhörcsög volt.
RAMBO
2014. február 18. 06:32
Budapestnek Kádár kell.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!