Magyar konzuli iroda nyílt a szlovéniai Lendván

2014. február 04. 18:02

Martonyi János külügyminiszter kedden Lendván ünnepélyesen megnyitotta a ljubljanai magyar nagykövetség konzuli irodáját – közölte a Külügyminisztérium közleményben az MTI-vel.

2014. február 04. 18:02
A magyar külügyminiszter beszédében a magyar diplomácia egyik prioritásának nevezte a nyitás politikáját, mind a szomszédság, mind a térség és a világ felé. Ennek egyik fontos állomása a lendvai iroda megnyitása – mutatott rá.
 
„Régi ígéretét teljesítette ezzel Magyarország, hiszen a szentgotthárdi szlovén főkonzulátus már 1998-ban megkezdte működését” – mondta a külügyminiszter. A magyar diplomáciai képviselet megnyitására a magyarlakta szlovéniai területen csak a jelenlegi kormány mandátuma alatt került sor – tette hozzá.
 
A konzuli iroda megnyitása előtt a magyar és a szlovén külügyminiszter részvételével Szentgotthárdon ünnepi ülésen emlékeztek meg a kétoldalú kisebbségvédelmi megállapodás hatályba lépésének 20. évfordulójáról. Az ülésen felszólalók megállapították, hogy a kisebbségvédelem terén megvalósult példaértékű együttműködés nemcsak a két kisebbség helyzetének javításához, hanem általában a két ország kapcsolatainak elmélyítéséhez is nagyban hozzájárult.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!