Kósa ismerte az őszödi felvételt, mielőtt az nyilvánosságra került

2014. február 24. 08:45

A politikus az ATV vasárnap esti műsorában elmondta: ismerte az őszödi felvételt még annak nyilvánosságra kerülése előtt.

2014. február 24. 08:45

Ezt korábban már elmondta az azóta elhunyt Eduardo Rózsa-Flores is, aki szerint egy észak-magyarországi fideszes összekötő juttatta el a felvételt Debrecenbe Kósának, másnap pedig több vezető fideszes politikus is összeült az ügyben Budapesten. Jelen volt Kósa, Varga Mihály, Navracsics Tibor és Várhegyi Attila is. Rózsa-Flores állítása szerint ezen találkozó során nyolc másolat készült a felvételről.

Kósa Lajos kérdésre azt válaszolta, hogy követhetetlen, ki kapta meg a felvételt, mert „sok találkozón sokan voltak ott, ahol szó volt erről”. Azt is elmondta, hogy a beszéd nyilvánosságra kerülése előtt és után is voltak ilyen találkozók. Arról, hogy ő közvetlenül hogyan értesült róla, azt mondta: egy „miskolci fiú” hívta föl, és telefonon bejátszotta neki a felvételt. A műsorban többször is hangsúlyozta, hogy szerinte nem is lehetett kérdés, hogy a beszédet a sajtóhoz el kell juttatni. 

Szilvásy György volt titkosszolgálati miniszter az ATV-nek azt mondta, hogy az ügy lezárásakor már nem volt hivatalban, de szerinte egyértelműen pletyka, hogy Gyurcsány szivárogtatta volna ki a beszédet, a Fidesz szerepére vonatkozó állításokat viszont megerősítették például a híváslisták.

A most nyilvánosságra került jelentés szerint Eduardo Rózsa-Flores csak másoktól hallotta, hogy a beszédet Gyurcsány szivárogtatta ki, a Fidesz szerepéről az ügyben viszont közvetlen tudomással bírt – írja a Népszabadság.

Összesen 194 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
S0ma
2014. február 24. 16:39
Ugyan, ugyan! Oszt akkor mi van, ha bárki is szivárogtatta ki? A tartalma és a következménye a lényeges. Fercsi akkor már telehazudta az UNIO-t is, készült a polgárháborúra. Azóta is permanens készülődésben van. Őt már csak egy nagy káosz utáni diktatúra tudná legitimálni. Ezt nagy valószínűséggel ő is, Meseházy , Bajnai, Fodor és a Lala is tudja. Az lehet, hogy a Rebekának, meg a Tímeának erről nem szóltak, de ez semmit sem von le az "érdemeikből".
várúr
2014. február 24. 13:38
Tény 1. A beszéd felvétele belül készült. Tény 2. A felvételt szoci politikusok kapták. Tény 3. Csak tőlük kerülhetett bárkihez, bárhová. Tény 4. Furcsány tudta nélkül nem szivároghatott ki. Tény 5. Furcsány is csak ezt az egy ostoba húzását tagadja. A többi szarkenegetés, ügyetlen magyarázkodás, buta tagadás, stb.
Terminátor
2014. február 24. 12:48
Szerencsétlen Magyarország ! Mi bűnt követtünk el ,hogy ilyen rablóbanda vezeti (?) az országot .Sok agymosott meg tapsikol nekik ! Van még normális ember kis hazánkban : Pintér Sándorral nem fogott kezet, és nem is vette át tőle Bátorságért érdemjelet az egyik posztumusz díjazott fia, ám erről a köztévé nem, az MTI pedig máshogy számolt be. Mint arról a Népszava csütörtökön beszámolt: tiltakozásként nem vette át a Világ Igaza kitüntetési ceremónián az egyik posztumusz díjazott, Fekete Nagy Béla festő nevében a Pintér Sándor belügyminiszter által átadni kívánt kitüntetést a díjazott fia. A díjátadón Ilan Mortól, Izrael magyarországi nagykövetétől még átvette a Jad Vasem Intézet kitüntetését, ám amikor a szintén odaítélt magyar Bátorságért érdemjelet átnyújtó Pintér Sándorhoz ért, kezet sem fogott vele.
valattila1
2014. február 24. 12:34
Na, engem nem igazán lehet vádolni Gyurcsány-fanatizmussal, de azért ezt, hogy: " most nyilvánosságra került jelentés szerint Eduardo Rózsa-Flores csak másoktól hallotta, hogy a beszédet Gyurcsány szivárogtatta ki" milyen érdekes dolog tényként kezelni... Azóta a csapból is ez folyik. Szomorú.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!