Fidesz: Gyurcsány még a hazugságbeszédről is hazudott

2014. február 22. 14:14

Kocsis Máté szerint a baloldal reakciója az őszödi beszéd kapcsán nyilvánosságra hozott jelentések kapcsán kísértetiesen hasonlít arra, amit akkor tettek, amikor fény derült a Portik-Laborc találkozóra.

2014. február 22. 14:14

Gyurcsány Ferenc még a hazugságbeszédéről is hazudott – jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.

 
Kocsis Máté annak kapcsán, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatal a honlapján anonimizált formában pénteken nyilvánosságra hozta a 2006-os őszödi beszéd kiszivárogtatásáról készült két titkosszolgálati jelentést újságírói kérdésekre válaszolva hangsúlyozta: kiderült, hogy Gyurcsány Ferenc évekig sumákolt arról, hogy miként került nyilvánosságra a beszéd.
 
Most egy olyan jelentés publikálása miatt bírálják a baloldali pártok a belügyminisztert, amely akkor készült, amikor Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon kormányoztak – fűzte hozzá a kormánypárti politikus.
 
Kocsis Máté úgy vélekedett: a baloldali politikusok hazudnak, amikor azt állítják, hogy a kormány kampánycélokra használja fel az Alkotmányvédelmi Hivatalt. Ugyancsak visszautasította azt a felvetést, hogy a jelentés nem teljes, csupán részleges publikálása nem segíti az igazság kiderítését.
 
Közlése szerint, a hivatalnak a publikáláskor figyelembe kellett vennie a személyiségi jogi, illetve a nemzetbiztonsági szempontokat.
 
Ugyanakkor a közvélemény joggal tart igényt arra, hogy megismerje az őszödi beszéd hátterét, vagyis azt: mit jelent az a mondat, „hogy hazudtunk reggel, délben, este” – idézte Gyurcsány Ferenc szavait a kommunikációs igazgató.
 
Ez utóbbira várják Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon magyarázatát – fűzte hozzá.
 
Szerinte a baloldal reakciója kísértetiesen hasonlít arra, amit akkor tettek, amikor fény derült a Portik-Laborc találkozóra. Vagyis arra, hogy Portik Tamással, egy alvilági vállalkozóval tárgyalt Laborc Sándor a Nemzetbiztonsági Hivatal akkori vezetője.
 
Akkor is hamisítást és hazugságot kiáltottak – mondta Kocsis Máté.
 
Az Alkotmányvédelmi Hivatal honlapján anonimizált formában pénteken hozta nyilvánosságra a 2006-os őszödi beszéd kiszivárogtatásáról készült két titkosszolgálati jelentést, amelyek szerint egy szocialista politikus lehet a kiszivárogtató, aki a közzétételről egyeztethetett a később utcai tiltakozásokat kiváltó beszédet elmondó Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnökkel és az MSZP-frakció tagjaival.
 
Mesterházy Attilához hasonlóan Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció is azt követelte szombaton, hogy Pintér Sándor belügyminiszter hozza teljes terjedelemben nyilvánosságra az őszödi beszéd kiszivárogtatásának körülményeiről készült hivatalos, végső jelentést.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2014. február 23. 09:43
Máté,undorító,amit műveltek!
liberálzöld.
2014. február 23. 09:29
A Fidesznél jobban nem hazudik senki! Nyilvánosságra az őszidi beszéd dolgaival de főleg: NYILVÁNOSSÁGRA AZ ÜGYNÖKAKTÁKKAL! Hadd hulljon a komcsija!
Nemzeti Mutyikos
2014. február 23. 00:13
kocsi matyika jobb ha befogja a pofajat a valasztasi csalo apjaval egyutt!
nyugalmazott tanár
2014. február 22. 21:26
Fidesz: Gyurcsány még a hazugságbeszédről is hazudott, és ez ma már senkit nem lep meg. Hozza a formáját. A Jágó közönsége meg vihog rajta és tapsikol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!