A jelölés félidejében vezet a Fidesz, kullog az LMP

2014. február 23. 11:59

Még nyolc napig lehet jelölteket állítani a választásokra. A választási bizottságok eddig 83 jelölő szervezet 170 egyéni jelöltjét vették nyilvántartásba, közülük 98-at állított a Fidesz-KDNP, 39-et a baloldali összefogás, 22-t a Jobbik, és csak egyet az LMP.

2014. február 23. 11:59

Az országgyűlési egyéni választókerületben indulni szándékozó jelöltek március 3-án 16 óráig gyűjthetik, illetve addig adhatják le az ajánlásokat az e célra kiadott ajánlóíveken. A jelöltséghez a törvény szerint legalább 500, a választókerületben lakó választópolgár érvényes ajánlása szükséges.

Az NVI internetes tájékoztató oldala szerint vasárnap délelőttig 239 egyéni jelölt adta le ajánlószelvényeit az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottságoknak, a 106 testület ebből 170 jelölt ajánlását már ellenőrizte és őket nyilvántartásba vette hivatalos jelöltként. A legtöbb jelöltet, 31-et Budapesten vették nyilvántartásba.

A Fidesz-KDNP-nek 98, a baloldali összefogásnak 39 jelöltjét vették már nyilvántartásba, a Jobbiknak 22, a Jólét és Szabadság Demokrata Közösségnek 4, az SMS-nek (Seres Mária Szövetségesei) és az Új Magyarország Pártnak 2-2, az LMP-nek, a Magyar Cselekvő Pártnak, és A Haza Nem Eladó Pártnak 1-1 jelöltje van már regisztrálva.

Az első országos listát a Fidesz-KDNP állította, amit pénteken vett nyilvántartásba a Nemzeti Választási Bizottság. 

Összesen 148 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
states
2014. február 24. 08:12
Ezek az adatok megalapoznak egy újabb Fidesz kétharmadnak. Az Összefosás pedig megkezdheti a szétfosást, felesleges várniuk április 7-dikéig.
belga
2014. február 23. 21:10
http://www.youtube.com/watch?v=eDHIH1aOk20&list=PLOSTWDuus48L7eK3muDQQEOWHuj8DjGpk Azt nem értem, hogy amikor átadták az aláíró íveket nem figyelmeztették a pártokat, hogy Schiffer által említett dolgokra oda kell figyelni? Vagy volt akit igen, s volt akit nem? No és persze azt sem, hogy a személyazonosító szám és a többi megadott adat miért nem elég az aláíró kedves mamájának második keresztnév elmaradása esetén?
atila68
2014. február 23. 16:15
Azért én a Simon botrány kirobbantója helyében megvártam volna amíg büszkén leadja az ajánló íveit, és utána pukkantottam volna el a 240.000.000 Forintos bécsi bankszámlát. Tudniillik ha már jelölt, akkor nem lehet visszahívni, és az összefogás bukja a kerületet. Persze lehet, hogy az MSZP ment elé a bulinak? Vagy a DK rabolt rá a jelölt helyére?
Secnir
2014. február 23. 15:50
...azért maradjunk annyiban, hogy kicsit erős a lista: kuncze például majd' egy hete elmondta, két nap alatt 1500 aláírást szedett össze, és be is adta. ahhoz képest most a valasztas.hu -n a következő van: Kuncze Gábor MSZP,EGYÜTT,DK,PM,MLP Döntésre vár namármost vagy kuncze tréfálkozott az MTI-vel, vagy a feldolgozás (hála ugye a frissen összetákolt rendszernek, ami indulás helyett beborult) kibaszott lassan folyik. szerintem inkább az utóbbi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!