A Fidesz szerint nincs fontosabb közügy a Simon-ügynél

2014. február 07. 17:01

Gulyás Gergely szerint jelenleg a legfontosabb, hogy kiderüljön: honnan volt Simon Gábornak 240 millió forintja. Erről a mentelmi bizottság előtt kell hétfőn számot adnia Simonnak. Gulyás szerint ha Simon nem tisztázza vagyonát, akkor jogos a feltételezés, hogy politikai tisztségei segítségével jutott hozzá. Ha pedig Simon meg sem jelenik az ülésen, az pedig azt fogja bizonyítani, hogy nem csak neki, hanem pártjának is van titkolnivalója.

2014. február 07. 17:01

A jelenlegi legfontosabb magyar közügynek tartja a Fidesz, hogy tisztázódjon az MSZP-ből csütörtökön kilépett Simon Gábor „külföldre bújtatott vagyonának” eredete. Gulyás Gergely, a Fidesz országgyűlési képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a parlament mentelmi bizottsága hétfői ülésén Simon Gábornak és az MSZP-nek egyértelmű választ kell adnia arra, honnan származik a politikus ausztriai bankszámláján tartott mintegy 240 millió forintos vagyon.

A kormánypárti képviselő felszólította Mesterházy Attila MSZP-elnököt, gondoskodjon arról, hogy eddigi helyettese legyen jelen és adjon számot a pénz eredetéről a mentelmi bizottság tanácskozásán. Ha ezt nem tisztázza, jogos az a feltételezés, hogy Simon Gábor erre a pénzre politikai kapcsolatai, MSZP-s elnökhelyettesi és képviselői tisztsége felhasználásával is szert tehetett – mondta Gulyás Gergely, emlékeztetve, hogy a politikus február 12-i hatállyal mond le parlamenti mandátumáról, így hétfőn még az Országgyűlés teljes jogú tagja lesz. Szerinte ha Simon Gábor nem jelenik meg a mentelmi bizottság ülésén, azt bizonyítja, hogy az ügyben nemcsak neki, hanem a szocialista pártnak is titkolnivalója van. Az MSZP pedig nem tehet úgy, mintha Simon Gábor 12 évig nem lett volna a párt képviselője – fűzte hozzá.

Felhívta a figyelmet egyúttal arra, hogy Simon Gábor csak parlamenti képviselői minőségében 13-szor nyilatkozott vagyonáról az elmúlt években, a csaknem negyedmilliárdos összegről azonban sosem tett említést. A Fidesz politikusa cinikusnak nevezte, hogy Simon ezt jóhiszemű tévedésnek állítja be. „Simon Gábor úgy járt eddig éhségmenetre, hogy közben annyi pénzt titkolt el, és akkora magánvagyonról nem tud számot adni, amennyi pénzért egy átlagbért kereső magyar ember 150 évig dolgozik” – fogalmazott.

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felebarát
2014. február 07. 23:04
miért kell igy kampányolni? komolyan ekkora tuskónak és hülyének nézika választókat... a Józsa üggyel nem mentek semerre, mert a parasztja, azt már nem éri fel ésszel a 250 millió az pont az , amire azt mondja, bassza meg az sok... paks értékét fel sem tudja mérni..-.
Szajzar1
2014. február 07. 22:51
Amennyiben ezek száma túl lép egy bizonyos határt, akkor azt az országot és nemzetét nem lehet már csak forradalommal megmenteni, mikor is a legdrasztikusabb sebészi beavatkozással, vértranszfúzió nélkül, a rákos daganatot, minden áttétjével együtt, kivágják
Szajzar1
2014. február 07. 22:51
Összegzésként, egy pénznem stabilitása jellemzi azt a népet és az általa megválasztott vezetőket. Erősen ingadozó és inflálódó pénz mögött egy elbutított nép és annak korrupt, nemzetellenes ill. nemzetidegen vezetői állnak.
Szajzar1
2014. február 07. 22:50
Egy pénznem stabilitása nagyban függ attól, hogy a pénznem stabilitásának befolyásolására az ország sidó tisztségviselőinek mekkora az aránya és milyen pozícióba vannak. Ezalatt értsd, hogy milyen erős a pozíciójuk és minél nagyobb számban legyenek a pénznem stabilitását befolyásoló pozícióban. Ezalatt értendőek a lopás, csalás, sikkasztás minden válfaja. Ehhez hozzájönnek még azon ország nemzetének korrupt kormánya, és tisztségviselői is. Például Soros György könnyedén elbánt a brit fonttal, amikor is a börzén valuta adás-vétellel 2 milliárd fontot nyert és megingatta a fontot. Sokkal könnyebben elbánt a forinttal, meg az OTP-vel. Nagybritanniában a sidók játszották át a szükséges információkat neki, míg Magyarországon a nagyszámú sidó pénzszakértő mellett a korrupt-csaló-sikkasztó magyarok is besegítettek neki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!