Szanyi: Fejezze be a Fidesz a last minute-osztogatást!

2014. január 17. 18:39

A szocialista politikus annak kapcsán tartott sajtótájékoztatót, hogy a felcsúti polgármester cége is részben nyertese egy 34 milliárdos közbeszerzésnek.

2014. január 17. 18:39

A napi.hu írt arról: összesen nettó 34 milliárd forintos csatornázási munka megvalósításában vehet részt a felcsúti polgármester és nagyvállalkozó Mészáros Lőrinc cége, a Mészáros és Mészáros (MM) Kft. a Békés megyei ivóvízminőség-javító programban. 

Szanyi Tibor szerint ebből nagyjából 25 milliárd forint lehet Mészáros Lőrinc cégéé, annak ellenére, hogy a polgármester „korábban a büdös életben nem foglalkozott csatornázással”. Hozzátette: Mészáros Lőrinc cégének megrendelésállománya robbanásszerűen gyarapszik, így a polgármester – akit a „felcsúti Orbán-emlékpark” egyik gondozójának nevezett – bekerült a száz leggazdagabb magyar közé. Szanyi Tibor azt ígérte, ha az MSZP kormányra kerül, ezt a közbeszerzést is kivizsgálják, ahogy minden más, általuk gyanúsnak tartott ügyletet, és az utolsó fillérig visszaszerzik „az ellopott pénzeket”. Ezzel összefüggésben úgy fogalmazott: „enciklopédikus igénnyel” próbálják összegyűjteni, mi mindent „zsebeltek el a nép elől a Fidesz-lopesz matuzsálemeinek vagy dinoszauruszainak a haverjai”.

A szocialista párt európai parlamenti listavezetője azt mondta, az Orbán-kormány ötven megszorítást hajtott végre 2010 óta. „Amit a néptől elvesznek, odaadják valamelyik havernak, ráadásul nem is túl soknak, viszonylag jól detektálható, kik azok, akik a nép zsírjából lophatnak” – fogalmazott. Szanyi Tibor azt állította, az állami cégvezetők Németh Lászlóné fejlesztési miniszter felszólítása ellenére nem fizették vissza a nekik kifizetett prémiumokat, és beszélt arról is, hogy a kormányzat egy olyan cégtől vásárol irodaszereket kétezer intézménynek, amelyet kartellezés miatt megbüntetett a Gazdasági Versenyhivatal. Beszélt arról is, hogy az év utolsó napjaiban a Közgép Zrt. öt közbeszerzést nyert el 27 milliárd forint értékben. A közelgő választásra utalva felszólította a Fideszt, fejezze be a közpénzek „last minute alapon történő osztogatását”, mondván, ez „a süllyedő hajóról menekülő patkányok rablótámadása”.

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
locsaba
2014. január 18. 21:50
igyá valamit tibi. Iszol te rendesen. Perszehogy :):):)
tango47
2014. január 18. 11:52
Szerintem Gyurcsányi még keresztbe tehet a kapitánynak! Lehet, hogy itthon marad büntiben?
birkamenet
2014. január 18. 11:40
„Európában bizony elszaporodtak Putyin pincsijei, és ezt most már mindenki kezdi veszedelmesnek látni.” Orbánviktor.hu, 2007.10.01.) Nem leszünk gyarmat! Most akkor mi van? Fidesz szavazóóók? Ébresztőőő! Békemenet! Hahóóó! Jaaa,orbánnak lehet a böszmének meg nem Undorítóak vagytok:-((((
berzsian56
2014. január 18. 11:30
Tibcsi, most mi az átok lesz? Lehet, hogy a "megzakkant milliárdos" még a székházból is kitilt? Nnyalni kell ezerrel Tibcsikém, különben a Sorosék elkaszálnak. Most szépen odatérdelsz a Konrád Gyuribá, elé, szopacs ezerrel, és hamut szórsz a fejedre. Azután meggyónsz a Geller tanti előtt, megcsókolod a térde fölötti részt ,és megígéred, hogy soha többé. Csak most az egyszer boccsássatok meg, és úgye kimehetek abba büdös Brüsselesbe havi négymilláért, ahol híresen jó kocsmák vannak és engem már várnak a gége körbe, ahol minden esélyem megvan arra,hogy öregbítsem a a magyarok jó hírét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!