Idősek előtt köszöntötte az új évet Schmuck Andor

2014. január 02. 13:39

A Tisztelet Társaságának Ez az év is jól kezdődik című rendezvényén Schmuck Andor felvetette, hogy a pártok a kampánypénzeket dobják össze, és abból hozzanak létre egy szegényeket támogató alapítványt.

2014. január 02. 13:39

Schmuck Andor azt javasolja a választáson induló pártoknak, hogy a kampányra fordítható állami támogatások összegéből hozzanak létre egy szegényeket segítő alapítványt. A Magyar Szociáldemokraták Pártjának elnöke, a Tisztelet Társaságának ügyvezetője ezt csütörtökön jelentette be Budapesten. A Tisztelet Társaságának Ez az év is jól kezdődik című rendezvényén Schmuck Andor a Syma Rendezvény- és Kongresszusi Központban több ezer nyugdíjas előtt elmondta, az új szabályozás szerint ha egy párt az országgyűlési választásokra mind a 106 választókerületben jelöltet tud állítani, akkor körülbelül 600 millió forintos állami támogatást kap. Bejelentette, azt javasolja „a demokratikus ellenzék pártjainak és a kormánypártoknak is”, hogy „dobják össze ezt a pénzt”, és hozzanak létre egy olyan alapítványt, amely nehéz sorsú időseket és gyerekeket segít majd. Schmuck Andor szerint mintegy ötmilliárd forint állhatna az alapítvány rendelkezésre.

Beszélt arról, hogy nem lépett életbe a szociális temetésről szóló törvény, így több mint 400 millió forint maradt a fővárosnál. Mint mondta, a főváros 130 millió forintot különített el a „szégyenparcella” kialakítására, és további mintegy 300 milliót arra, hogy majd kompenzálják a temetkezési intézetet. Schmuck Andor azt üzente Tarlós István főpolgármesternek: „ne a halálra költsön, hanem az életre”. A több mint 400 millió forintból erősítsék meg a fővárosi védőnői szolgálatot, kapjanak 13. havi fizetést a védőnők, és szerinte a kisgyermekes bérletet akár ingyen is megkaphatnák az anyák.

Közölte azt is, járt az ENSZ idősügyi munkacsoportjánál, és megállapodtak arról, ha a magyar kormány szeretné, akkor Budapestről neveznék el azt a cselekvési tervet, amelynek alapján megszületne az idős emberi jogi charta. Schmuck Andor arra kérte Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy fogadja őt, és tegye lehetővé, hogy a magyar kormány a kezdeményezés élére álljon.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!