Idén sem pihenhettek a mentősök szilveszterkor

2014. január 01. 11:55

Közel 3000 esetben riasztották a mentőket szilveszter éjjelén. Budapesten 74 beteget vettek fel a toxikológiai osztályra főként túlzott alkoholfogyasztás miatt.

2014. január 01. 11:55

A fővárosban 680, országosan csaknem 3000 esetben riasztották az Országos Mentőszolgálat egységeit szilveszterkor. Az eddigi adatok szerint az éjszaka 14 petárdabaleset történt. Ezek mellett verekedések, tüzek, késelés, újraélesztés, szülés, rosszullét és sok ittas miatt hívták a mentőket az éjszaka folyamán.

A Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál szerint a mentők munkáját sok helyen agresszív részegek nehezítették, egyikük például arcon ütötte a segíteni érkező mentőtisztet, aki ennek ellenére folytatta szolgálatát. Debrecenben nem sokkal éjfél után egy nő a mentőautóban hozta világra gyermekét. A mentők levezették a szülést, majd az egészséges fiúcsecsemőt és édesanyját bevitték a kórházba.

A budapesti Péterfy Sándor utcai Kórház toxikológiai osztályán szokás szerint telt a szilveszter éjszaka, összesen 74 beteget kellett ellátni, többségüket a túlzott alkoholfogyasztás miatt. A betegek nagyjából 20 százalékánál a kábítószerfogyasztás is szerepet játszott. A betegek 20 százaléka fiatalkorú volt, a nemek eloszlását tekintve nagyjából fele-fele volt az arány.

A toxikológiai osztály főorvosa, Zacher Gábor elmondta, hogy „egyébként kedves, szimpatikus fiatalok” kerültek szétszakadt ruhákban az osztályra. Többen telefonjukat is elhagyták. Várhatóan ébredésük után valamennyien elhagyhatják a kórházat.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2014. január 01. 12:41
Mi lenne, ha a szimpatikus fiataloknak valaki megtanítaná, hogy nem szabad inni? Akkor talán emlékeznének is valamire az előző estéből, és nem szakadt ruhákban, kifosztva ébrednének a detoxban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!