Harakiri

2014. január 11. 12:33

Szeretnék egyszer, igazán csak egy percre belepillantani szegény jó Bikicsnáj Attila, Mesterházy mester pártelnök, „Magyarország következő miniszterelnöke” agytekervényeibe.

2014. január 11. 12:33
Buják Attila

Mit mondjunk most, mikor felborult a szekér? Nem biztos, hogy nyerő megoldás lett volna, de tény, hogy egy ideig az MSZP, ha fogcsikorgatva is, de tolta ezt a szekeret. Az elképzelés – ki emlékszik már erre? – az volt, hogy a Bajnai féle társaság partner. Hogy Gordon a miniszterelnök jelölt, ahogy kiegyezéses jelölt lehetett tizenkét éve Medgyessy, függetlenül homályos múltjától. Az Együtt szolid 15 (!) százalékkal bontott zászlót, majd hamarosan PM-re bővült. Nem tudjuk (ma már sosem tudhatjuk meg), volt-e út fölfelé, de tény, hogy a semmiből 15 százalékra ugrani teljesítmény a mai világban. Aki ennek bedőlt (a maradék négy százalék) most ott áll megfürödve, terv, koncepció, politikai képviselet nélkül. Attilánk győzött. Gordonunkat addig nyüstölte, nyírta, bojkottálta, amíg lehetett. Közben azért foglalkozott mással is. Bekajolt néhány kamu videót Bajáról, leszorította MSZP-s ellenlábasait, kente-vágta a politikus szakmát. Készült a kormányzásra. Például beszerzett néhány pöttyös csokornyakkendőt, friss olajat a sérójára. A decemberi vészterhes napok és határdátumok, Gyurcsány szívós térfoglalása kellett hozzá, hogy Bajnainknak elege legyen végre. Tulajdonképpen karácsony előtt forrt már a gondolat koponyám rézüstjében: mi a nyavalyának kínlódik itt a Gordon? Miért nem száll már ki, mi végre blamálja magát? Egyformán gondolhattuk, mert a karácsonyi néma magányban Bajnai is meghányta vetette magában a dolgot. És ezzel az Együtt projektnek vége is. A hadvezér elmenekült a csatatérről, hátrahagyva pár kókadt harcosát. Az egész történetnek van valami Übü királyos íze.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Biomechanoid
2014. január 11. 18:43
Nem most borult fel az a szekér, eddig is az oldalán toltátok, azért volt olyan nehéz.
Peter8811
2014. január 11. 17:18
Buják ti csak hálával tartoztok bikicsunájnak, hogy hozatott egy holokauszt törvényt, így nem lehet vitatni hogy 300.000 vagy 12.000.000 volt az áldozat. Maximum kérhetjük az Urat, hogy töltse fel az áldozatok számát a megadott legmagasabb értékre.
balbako_
2014. január 11. 16:48
Ezek a "barátok, szövetségesek"kell-e ezek után ellenség?
imres
2014. január 11. 16:39
"Tulajdonképpen karácsony előtt forrt már a gondolat koponyám rézüstjében: mi a nyavalyának kínlódik itt a Gordon?" De miért forrt, Buják elvtárs? Te sem gondolhatod komolyan, hogy nem tudtál arról a tervről, ami az óceán túlpartjáról indult, megérintve ottani és itteni nagy szellemeket, akik eldöntötték, hogy Bajnai elvtárs lesz a baloldal miniszterelnök-jelöltje. Parti elvtárs közérthetően elmondta. Az összes ilyen jellegű döntés nem az illető személyes döntése. A bal-liberális köménymag dönt. Eldönti, hogy Medgyessy, Gyurcsány, Bajnai, Mesterházy legyen-e az éppen aktuális miniszterelnök-jelölt. A döntést közlik a bal-liberális holdudvar érdekszférájába tartozó pártokkal. Azok megszavaztatják az idomított elvtársakat. Majd a jónéppel bekajoltatják. Ezt hívják a baloldalon demokratikus eljárásnak. Jó, mi? Buják elvtárs. :) Mijafaszér írsz hülyeségeket?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!