Braun, a részvényes: Ne adják el a TV2-t!

2014. január 13. 13:33

Braun Róbert vett egy 34,5 eurós részvényt a ProSiebenSat.1-ben, és most erre hivatkozva követeli, hogy a német társaság álljon el a TV2 eladásától.

2014. január 13. 13:33

Az MSZP-s képviselőjelölt hétfőn újságíróknak elmondta, a napokban azért vásárolta meg 34,5 euróért a német médiavállalat egy részvényét, hogy a többi részvényest tájékoztathassa: a cég menedzsmentje segédkezet nyújtott „egy aljas és korrupt üzlethez”. Hozzátette: „Németországban ez nem fordulhatna elő, Európa peremén egyelőre igen, ez tűrhetetlen.

A TV2 értékesítése eladói hitellel történt, vagyis az új tulajdonosok egyelőre nem fizette ki a vételárat. Emiatt Braun az Európai Bizottság tiltott állami támogatásokat vizsgáló hivatalához és az amerikai igazságügyi minisztérium megfelelő szervéhez akar fordulni, amennyiben a ProSiebenSat.1 egy héten belül nem áll el a TV2 értékesítésétől.

Közölte, elmegy a ProSiebenSat.1 februári, a tavalyi évet értékelő sajtókonferenciájára, majd a júniusi részvényesi közgyűlésen is fel fog szólalni, ha addig a vállalat nem lép vissza a TV2 értékesítésétől. A célja a többi részvényest rábeszélni, hogy szavazzanak a menedzsment ellen ebben az ügyben.

Braun Róbert arról is beszámolt, kampányt indított annak érdekében, hogy minél többen tiltakozzanak a ProSiebenSat.1 Facebook-oldalán a TV2 értékesítésének mikéntje ellen. Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke a sajtótájékoztatón azt mondta: decemberben még semmit sem tudtak a TV2 eladásának jogi formájáról és pénzügyi fedezetéről, mára viszont egyértelmű, hogy a tranzakció csak a Fidesz választási győzelme esetén lépne életbe, máskülönben az új tulajdonosok nem tudnák törleszteni az eladói hitelt.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geraz51
2014. május 10. 13:12
Ilyen akciók mutatnak rá,hogy eddig kiknek a politikai érdekét szolgálta a TV2.
kamasuka
2014. január 31. 16:59
Pont ide illik, faszfej Braunkám: http://www.atv.hu/szines/20140121-helyreigazitas
Die Juden sind die Urnazis.
2014. január 26. 15:26
szocik? ugyan szimpla zsidó gazemberek
várúr
2014. január 26. 15:26
Ez az a pálcikás Braun, a Nemzeti Bank erősen túlfizetett fenegyereke. Egy (1) db. részvénnyel próbál akciózni. PR-nek gyenge, ötletnek szar, hozadéka semmi. Esetleg érdeklődjön az atv részvényesei iránt. Ahhoz még az USA-ba rohannia se kell, hogy ott is kiröhögtesse magát és a gazdáit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!