Pótmagánvádló jelent meg a Hernádi-ügyben

2013. december 06. 13:41

A vádat egy korábbi Mol alkalmazott és kisrészvényes terjesztette elő Hernádi ellen vesztegetés nemzetközi kapcsolatban, jelentős kárt okozó csalás, valamint különösen jelentős vagyoni hátrány okozása miatt.

2013. december 06. 13:41

A korábbi alkalmazott azt követően döntött a különleges, úgynevezett pótmagánvádas eljárás elindításáról, hogy a Legfőbb Ügyészségre beadott feljelentését az ügyészség elutasította. A pótmagánvádló szerint a Mol részvényeinek értéke azért csökkent jelentős mértékben, mert a Mol tisztességtelen és törvénytelen módon jutott hozzá a horvát INA irányítási jogához.

Az ügyet a Fővárosi Törvényszék ma tárgyalta. A pótmagánvádló nem jelent meg a tárgyaláson, őt ügyvéd képviselte, aki előadta, hogy a 600 millió forint értékű Mol részvény csomagja 24 millió forinttal értékelődött le azon sajtóhírek miatt, amelyekben Hernádi Zsolt is negatív színben tűnt fel. Arra a 2008 eleji híre, hogy a Mol 10 millió euró vesztegetési pénzzel szerzett befolyásoló részesedést az INA-ban, a Mol részvények ára 5 millió euróval csökkent, és a részvényesek vagyoni hátrányt szenvedtek el – jelentette ki. Hernádi Zsolt több mint egy órás vallomásában részletesen elmondta a Mol és az INA kapcsolatának történetét, és abban a saját szerepét is.

Közleményében a Mol kifejti: vádirat horvát és magyar médiában megjelent állításokon alapuló tényállása szorosan összefüggőnek tűnik, és nem különíthető el a jelenlegi horvát átadási kérelemtől. Hernádi Zsolt ez ügyben már korábban tájékoztatta a Mol igazgatóságát arról, hogy az állítások miért alaptalanok és hamisak. A tájékoztatást a testület elfogadta.

A Mol szerint a Fővárosi Törvényszéken induló pótmagánvádas eljárás tisztességes és független bírósági eljárás az ügyben. A társaság bízik abban, hogy a bíróság a tényeket gondosan megvizsgálva megfelelő eljárást fog lefolytatni.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2013. december 07. 01:18
a BAROM PÓTMAGÁNVÁDLÓ ARRA NEM GONDOLT HOGY MEGINT ESNI FOGNAK A RÉSZVÉNYEK? vagy lehet hogy nem érdekli mert valaki kompenzálja..csak keverje a sz@rt?
almafa
2013. december 06. 14:58
Szerintem ez az ügy arról szól, hogy Hernádit Magyarországon jogerősen felmentsék a korrupciós vád alól.
Caipirinha
2013. december 06. 14:39
Biztos nem ért rá szegény elmenni a tárgyalásra.
antioxi
2013. december 06. 14:25
Ez hülye? (Álkérdés volt: hülye)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!