MSZP: Igenis változott a nemzetpolitikánk

2013. december 05. 14:51

Felülvizsgálta az MSZP korábbi álláspontját, és 2010-ben már támogatta az egyszerűsített honosítást a parlamentben, Mesterházy Attila pedig Kolozsvárott bocsánatot is kért a külhoni magyaroktól a 2004. december 5-ei népszavazásért – reagált a párt szóvivője a Fidesz szóvivőjének kijelentéseire.

2013. december 05. 14:51

Az MSZP, a korábbi álláspontját felülvizsgálva, 2010 májusában támogatta a könnyített honosítási eljárást lehetővé tévő törvény elfogadását – idézte fel a párt szóvivője csütörtökön. Kormos Kata arra reagálva közölte ezt az MTI-vel, hogy Hoppál Péter Fidesz-szóvivő azt mondta, az MSZP és Gyurcsány Ferenc 2004-ben „nyíltan a külhoni magyarság ellen kampányolt”. A bukott baloldalon pedig azóta semmi sem változott, hiszen az eltelt kilenc év ellenére még mindig ugyanazok vannak együtt, akik „akkoriban hazudtak” – tette hozzá.

A szocialisták szóvivőjének közleménye szerint Hoppál Péter hadilábon áll a logikával, a tényekkel és az igazsággal. Kijelentette, az igazság ezzel szemben az, hogy az MSZP – a korábbi álláspontját felülvizsgálva – 2010 májusában támogatta a könnyített honosítási eljárást lehetővé tévő törvény elfogadását, az elmúlt három és fél évben pedig új alapokra helyezte nemzetpolitikáját, folyamatosan konzultálva a meghatározó külhoni magyar szervezetek képviselőivel. Ami nem változott, az Orbán Viktor pártjának demagógiája - közölte. Kormos Kata azt írta: Mesterházy Attila pártelnök januári kolozsvári látogatásán bocsánatot kért a külhoni magyaroktól azért, hogy az állampolgárság kiterjesztéséről szóló 2004. december 5-ei népszavazáson „egy rosszul feltett kérdésre rossz választ adtak”. 

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kamasuka
2013. december 05. 19:33
Késő, meg kb. senkit sem érdekel 2004 után, max. azt, aki utána született, de azzal meg 2022-ig ne számoljatok! Az elefánt nem felejt.
S0ma
2013. december 05. 17:22
Hűazannya! Makrancos Kata magyarázza a semmit.
várúr
2013. december 05. 17:01
"Rosszul feltett kérdésre rossz válasz". Még rosszabb utólagos magyarázkodás. Furcsány a falurossza, de Attila is kapaszkodik.
Maddox
2013. december 05. 16:36
Magyarország jogairól hablatyolsz, te féreg, amikor a kétharmada szét van osztva, és te pont ezen részek ellen ugatsz? Még egy ilyen képmutató, aljas ganaj nincs még egy az egész országban, mint te.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!