Megsértette Bajnai jó hírnévhez való jogát Kocsis

2013. december 05. 15:06

Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója a bíróság szerint is megsértette Bajnai Gordon jó hírnévhez való jogát – közölte az Együtt-PM csütörtökön. A fideszes politikusnak saját költségén több orgánumban közzé kell tennie bocsánatkérő nyilatkozatát, 300 ezer forint nem vagyoni kártérítést kell fizetnie.

2013. december 05. 15:06

A közlemény szerint a Fővárosi Törvényszék elsőfokú döntése megállapította, Kocsis Máté egy júliusi sajtótájékoztatón valótlanul állította, hogy a Fidesz-székház elleni korábbi akció Bajnai Gordon kérésére és égisze alatt valósult meg, és a volt kormányfő buzdította volna a kormánypárt székháza elleni erőszakra az embereket.

A fideszes politikusnak saját költségén több orgánumban közzé kell tennie bocsánatkérő nyilatkozatát, 300 ezer forint nem vagyoni kártérítést kell fizetnie, és a teljes perköltség is őt terheli – olvasható az Együtt-PM közleményében, amely szerint ha az ítélet jogerőre emelkedik, Bajnai Gordon jótékony célra ajánlja fel a kártérítés összegét.

Kocsis Máté július 1-jei sajtótájékoztatóján arra szólította fel az Együtt-PM szövetséget, hogy aznapra szervezett tüntetésén tartsa be a törvényeket, ne ismétlődjön meg az az erőszakos fellépés, amely márciusban történt a Fidesz Lendvay utcai székházánál. Azt mondta: azzal, hogy a demonstráción Bajnai Gordon is részt vesz, nyilvánvalóvá teszi, hogy a korábbi erőszakos akciók is az ő kérésére valósultak meg.

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ballada
2013. december 06. 01:58
Bajnainak bírósági engedélye van a jó hírnévhez:)))))
ballada
2013. december 06. 01:31
Fölösleges volt papírt szerezni arról amit a Magyar nép nem ismer el,,hát ettől a fecnitől még nagyon messze van a választási győzelemhez,pecsét is vab rajta???..Senki nem kérte tőle ,hiába igyekszik annak látszani ,annak is kéne lennie. Választási lapra is rá lesz írva a "jó hírnév terén még szűz" ahol az x nem karcoljuk be??????:))))))
ballada
2013. december 06. 01:19
Nahát van neki jó hírneve , kinél ,hol?????Választók nem tudnak róla .Lényeg van papírja róla,,,,,mennyit ér az a jó hírnév ha csak papíron van??????
ciseaux
2013. december 05. 23:42
Ki mondta, hogy a bíróságok lassúak? Tessék! Itt a bizonyíték az ellenkezőjére! Úgy pörög itt a jogszolgáltatás, hogy az csak na! Csak azt sajnálom, hogy ezt az elsőfokon van joga bajnainak a jóhírnevéhez című zsidó viccet nem közvetítette élőben a TV. A fél ország a képernyő előtt térdelt volna az izgalomtól lerágott körmökkel, hogy bajnainak van-e joga vagy nincs a jóhírnevéhez. Ha én lennék a bajnai, most beperelném a bíróságot is, mert a bíróság nem adott róla igazolást, hogy a joga mellett van-e jóhírneve. Mert 300 ezerér nem lehet jóhírnevet venni, csak úgy! Hiába írja meg az újság, hogy bajnainak joga van hozzá.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!