Lezsák: A keleti nyitással az ország az ázsiai gyökerekre is emlékezik

2013. december 11. 20:42

Lezsák Sándor szerint a kormány keleti nyitásra vonatkozó politikája nemcsak a gazdasági kapcsolatok erősítését jelenti a távolabbi térségekkel, hanem azt is, hogy az ország nem feledi el ázsiai gyökereit.

2013. december 11. 20:42

Az Országgyűlés alelnöke erről a Nemzeti Fórum Kölcsey Körének egy közép-ázsiai expedícióval foglalkozó konferenciáján beszélt szerda este.

 
Lezsák Sándor, aki a Nemzeti fórum elnöke is, az expedíció fővédnökeként vett részt az eseményen.
 
Hídvégi-Üstös Pál, a Volkswagen Közép-Ázsia Expedíció vezetője elmondta, hogy öt jelentős, 20. századi magyar Ázsia-, illetve Kaukázus-kutatónak állítottak emléket a 13 országot érintő úttal: Almásy Györgynek, Prinz Gyulának, Vámbéry Árminnak, Déchy Mórnak és Zichy Jenőnek.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Locassen
2013. december 12. 11:00
Ühüm, engem inkább a "két szék között a pad alá" mondásra emlékeztet, de ám legyen.
DrFülig Jimmy
2013. december 12. 07:43
Az ország lakóiban jelentősen nőttek az ázsiából jött gének,hála a nemzeti mázzal álcázott baksisért akár magyargyilkolásra is hajlandó analfabetico jobber élősködőinek.Élő istenük most éppen dollár kötvényeket adott el,pedig annak kamatai magasabbak és a külföldieket gazdagítják.
Secnir
2013. december 12. 06:31
" az ország nem feledi el ázsiai gyökereit. " nem, az országnak nincsenek ázsiai gyökerei, legfeljebb a lakóinak. legalább nézetné át a beszédeit , mielőtt kinyitja...
Maddox
2013. december 11. 22:37
Mintha legalábbis lenne bármi közünk azokhoz az ázsiai gyökerekhez. Kultúránkban teljes az európaiság, a konyhaművészetünk jórészt amerikából származó alapanyagokon nyugszik, származásunkat tekintve meg a törökvész idején elesett katonákkal is bajos az egyezés, nemhogy még jobban visszamenve az időben. Ez csak egy süket debil duma már megint hogy NER-re emeljék a keleti nyitást, amiből persze ugyanúgy nem lesz semmi, mint a nagy kínai befektetőkből meg azeriek által hülyére vásárolt állampapírokból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!