Horváth András ellen három, az adócsalási ügyben egy eljárás folyik

2013. december 22. 11:04

A NAV-botrányt kirobbantó Horváth András ellen rágalmazás, hivatali visszaélés, és személyes adattal való visszaélés miatt nyomoz az ORFK. A volt adóellenőr által kezdeményezett nyomozásról egyelőre azonban nincs hír.

2013. december 22. 11:04

A volt adóellenőrnél, Horváth Andrásnál csütörtökön tartott házkutatást a rendőrség. Ekkor derült ki, hogy Horváth ellen több ügyben is nyomoznak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal feljelentései alapján, bár erről a volt adóellenőr hivatalos forrásból még szombat délelőtt sem értesült pontosan.  A rendőrség rágalmazás, hivatali visszaélés, és személyes adattal való visszaélés miatt nyomoz Horváth ellen. Ezek a bűncselekmények közül a visszaélés három évig, míg a rágalmazás két évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható – írja az index.hu.

A NAV-botrányt kirobbantó Horváthnál tartott házkutatás során a rendőrök elvitték a volt adóellenőr merevlemezét, valamint azt a zöld mappát, amely állítólag a kiterjedt áfacsalásokra utaló információkat tartalmazta. A mappában nem csak annak a néhány ügynek az adata szerepelt, amiért Horváth feljelentést tett, hanem az egész hálózatot, a rendszerszintű problémákat bemutató információk is vannak. A mappa és a merevlemez mellett elvitték a volt adóellenőr személyes jegyzetfüzetét, határidőnaplóját is, amiért Horváth úgy gondolja, hogy „valamiféle magasabb szintű dolog is” lehet és „valami más államhatalmi szerv is ráugrott a témára”, azért lehetnek kíváncsiak arra, kikkel találkozott az utóbbi hetekben. Ő továbbra is alaptalannak tartja az ellene folyó nyomozást, hiszen az adatokat nem haszonszerzésre használta.

Eközben arról, hogy a volt adóellenőr által kezdeményezett ügyben hogy áll a nyomozás, arról az ORFK nem kívánt beszámolni. Így Horváth ellen jelenleg több nyomozás van folyamatban, mint a feltételezett áfacsalási ügyben.

Összesen 238 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pitypang1125
2013. december 23. 09:34
Aki hülye haljon meg. Sittre vele, és az ötletgazdákkal is. Ha lenne valami konkrét bizonyítéka, már régen kiteregette volna az idióta!
kuwiq
2013. december 23. 06:58
Amíg az elképzelhetetlen méretű csalás csak gyanú - jó esetben -, addig ez a szerencsétlen már bizonyítottan elkövette mindazt, amivel vádolják, hiszen jogosulatlanul adatot szerzett és kezelt, bizonyíték nélkül vádaskodott, és ráadásul még csak nem is adóellenőr... Ahogy a dolgok alakulnak, úgy látszik, valakik ügyesen manipulálták, és szépen benne hagyták a lekvárban.
ballada
2013. december 22. 19:41
Ezzel horváth szinte megsemmisült .Horváth ellen jelenleg több nyomozás van folyamatban, mint a feltételezett áfacsalási ügyben.Csak a firkászok időnként emlegetik frissítik a témát, .Horváth magára maradt összeomlott alak,hírtvben láttuk.Csak itt mandin élesztgetik a halott témát.
tevevanegypupu
2013. december 22. 19:08
Nem tudom igaza van-e ennek az Andrásnak vagy nincs-e. De rettentően járatlan lehet úgy általában. Ha valaki ilyen horderejű üggyel áll elő, és arra számít, hogy a biztatói majd mellette fognak állni, ha előrukkol, akkor nem ismeri az embereket..ez egy. Kettő pedig: ekkora horderejű ügynél nem egy, hanem száz sziklaszilárd írásos bizonyítéka kellene hogy legyen..többfelé. Nem kizárt, hogy van alapja annak amit mond, na de hogy képzelte, hogy az adóhatóság majd lecsapott fülekkel és reszkető szájjal vallani fog? Ez a harc felér egy atomháborúval, hogyhogy legalább a családja nem figyelmeztette???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!