Hernádi-ügy: rafinált trükk lehet a pótmagánvádló

2013. december 10. 10:52

A Mol korábbi vezető jogtanácsosa által pótmagánvádas eljárásban előterjesztett vád tulajdonképpen azt célozhatja, hogy az ügyben ítélet szülessen, amit az EU tagállamainak bíróságai majd kénytelenek lesznek elfogadni – írja elemzésében a Financial Times.

2013. december 10. 10:52

A Bánhegyi Ilona, a Mol korábbi vezető jogtanácsosa vesztegetés nemzetközi kapcsolatban, jelentős kárt okozó csalás, valamint különösen jelentős vagyoni hátrány okozása miatt terjesztett elő vádat.

A Financial Times által megszólaltatott elemző szerint a pótmagánvádas eljárással azt akarják elérni, hogy a magyar bíróság esetleg felmentő ítélete res judicata legyen, vagyis többé ne lehessen az ügyben más uniós országok bíróságai előtt pert indítani. 

Zamecsnik Péter, Hernádi ügyvédje határozottan tagadta, hogy trükk állna a háttérben, és a horvát igazságszolgáltatást akarnák ilyen módon kikerülni.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gross
2013. december 10. 22:39
Nahát, hogy egy multi reginált jogi trükköket vetne be? Nem, ez elképzelhetetlen.
Vakkhangya
2013. december 10. 22:24
Hernádinak nem régiben volt egy igen szép (el)szólása. Igaz, amit mondott az a horvát államnak szólt, de ütős volt. Orbán mostanában szórja a selyemzsinórokat az eltévelyedőknek. Felcsút polgármesterét is figyelmeztette.
Gregorius
2013. december 10. 22:19
Valahol azt hallottam, hogy a volt vezető jogtanácsosnőnek is vagy tíz- száz milliós nagyságrendben vannak MOL részvényei, így benne lehetett a cég belső köreiben, azaz simán meg lehetett beszélni vele ilyen "kerülő" megoldást. (Az FT is valószínűleg sejtette azt, hogy ebben a pozicióban nem 5 darab részvénye van.)
hátakkor
2013. december 10. 20:22
Trükkök százai..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!