Adónyomozók jártak a kiszemelt cégnél

2013. december 07. 14:34

Megszállta a NAV azt a céget, amit meg akar venni a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.

2013. december 07. 14:34

A Welt 2000 Kft. fejlesztette az uniós forrásokat nyomon követő szoftvert, és a mai napig ők kezelik. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség azért szeretné megvásárolni a céget, mert szerintük egy ilyen rendszert a közszférán belülre kell hozni. Tovább foglalkoztatnák ők is a cég mind a 100 dolgozóját, illetve a szoftvert fejlesztő Galambos Lászlót is az adás-vétel után.

A NAV szerint nem a vásárlási szándék miatt szállták meg a céget, hanem egy 2010 óta folytatott nyomozás részeként, melyben azt vizsgálják, hogy jogszerűen használta-e fel a cég azokat a milliárdokat, amiket kapott a rendszer működtetésére. Az NFÜ szerint egyébként igen, semmi ilyen probléma nem merült fel a céggel kapcsolatban.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DrFülig Jimmy
2013. december 08. 04:28
Egy főleg amorális hatalomtechnikusokból, gengszterekből, egoista kizsákmányolókból, dilettánsokból, gerinctelen nyaloncokból, kisebb részt pszichopatákból, küldetéstudatos nímandokból és karrierista yuppiekból álló banda megszállta az országot, mert megszállhatta: ennek népe ugyanis szociálisan fejletlen, képzelőerő és önbecsülés nélküli, kiszolgáltatott, deprivált tömeg. Az udvariasok két évtizeden át eregették a szellemet a palackból, mire jött egy vad, sértett kalapácsos ember, és ripityára törte azt. Az országot evidensen a szakadék felé kormányozzák -- ők, a politikai osztály: a különféle rendű és rangú politikusok, az értékteremtésre egyébként képtelen, ám annál gátlástalanabb és becstelenebb vállalatvezetők, a pénzemberek, a multi vagy hazai csalók, a bürokraták, a kormánypárti és "baloldali" sajtó, valamint az értelmiségi hit- és érdektársak sűrű, szürke tömegei. Az államot körbefonó két rivális hatalmi struktúra
bdi
2013. december 07. 22:42
A hatóságokkal kikényszerített üzletelés csak a maffiánál elfogadott, botrány, hogy nálunk a kormány csinálja. Ugyanakkor, ami a forráskódot illeti, azt, azt a progrmaot állami megrendelésre, közpénzből fejlesztették, kb bérmunkában. Törvény szeritn, a közpénzből létrehozott szellemi termékekenke is köztulajdonba kéne kerülni automatikusan. Akár program, akár egyetem jegyzet stb. Egyébként azt képzelni, hogy az apeh lefoglalja a gépeket, és majd onnan kinyerik a forráskódot, jogilag és techniakilag is hülyeség. Aki látott már milliós soros nagyságrendű programot, az tudja, hogy az ahhoz tartotzó tudás nélkül nem sokat ér.
Himalája
2013. december 07. 19:22
Szóval a NAV olyan céget szált meg, melynek szoftwere képes nyomonkövetni az EU-s felhasználását. De hisz ez egy bomba hír, legalább akkora, mint amilyennel Horváth András állt elő.
HSL
2013. december 07. 18:54
magyar "állam" = maffia
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!