Feljelenti volt ellenőrét a NAV

2013. november 11. 18:05

Miután a korábbi adóellenőr, Horváth András kitálalt a NAV elnéző módszereiről, a Nemzetgazdasági Minisztérium egy hétvége alatt átvilágította a hatóságot. A vizsgálat során megállapították el, hogy a NAV a szabályoknak megfelelően járt el. Horváth András már lemondott, de azért fel is jelentik.

2013. november 11. 18:05

Horváth pénteken azt monda: a kiemelt adózókkal elnéző a NAV, így akár ezermilliárdos ÁFA-csalás is lehet a multik füle mögött. Ezt követően a nemzetgazdasági miniszter azonnali vizsgálatot rendelt el, amelynek során megállapították: a NAV „a jogszabályoknak megfelelően járt el az adózók ellenőrzésénél, mindenfajta részrehajlás, vagy indokolatlan előny biztosítása nélkül.”

A NAV cáfolta Horváth kijelentéseit. Közleményük szerint a hatóság pont hogy növelte a legnagyobb adózókra vonatkozó ellenőrzések számát, amelyek során összesen nyolcvanhárom-milliárd forint adókülönbözetet állapítottak meg.

A hatóság feljelentést tesz korábbi munkatársa ellen, megalapozatlan, rágalmazó kijelentései miatt – írja az Index.

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kökböri
2013. november 12. 09:07
Magyarországon nem igazság, hanem sacc/kb jogszolgáltatás van, a 2 nem ua., mint tudjuk.
vidorka
2013. november 12. 08:19
Eléggé nyilvánvaló hogy a NAV politikai célokra is használja vagy nem használja fel a hatalmát. A cukor esete bizonyíthatja hogy a Fidesz kormány, a kereskedő Maffia és a NAV összejátszik. Elég csak a 2011 nyári cukorár maximalizálás kormányzati szinten. Akkor 200 Ft alatt hordták be a "mezei" vásárlók a cukrot Ausztriából és Németországból.Ugyan ekkor 267Ft volt a cukor ára kormányzati ráhatásra a boltokban. .... csak ez több milliárd Ft-tal tömte a cégtulajdonosok zsebét s ha még az ÁFÁ-t is lenyúlták akkor az már a KÁNAÁN volt. Talán nem véletlen a CBA "jó" kapcsolata a kormánnyal. A rengeteg szlovák tej, szlovák cukor, szlovák liszt .... s mind mind 27% ÁFÁ-val .....
Marschalkó Lajos 2
2013. november 12. 00:54
Orbán kacaja orvosi eset https://www.youtube.com/watch?v=d2PVurKK_-c A video második része az érdekes orvosi szempontból, a hazaáruló (melyik haza?) kuncze motyogása az elején nem számít)
Marschalkó Lajos 2
2013. november 12. 00:31
A magyar, úgynevezett "devizahiteleseknek, akiknek elllopta szidó bank/végrehajtó a lakását, az persze nem perelhet hogy penészes a híd alja ahol meghúzta magát
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!