Az MSZP szerint a fóti eredmény példa

2013. november 25. 07:52

Kormos Kata szerint egyrészről azt példázza a fóti eredmény, hogy a kormányváltók szövetsége győzhet 2014-ben; másrészt bizonyítja a demokratikus ellenzék erejét, és a fótiak véleményét a Fidesz három évéről.

2013. november 25. 07:52

Fót példája azt mutatja, hogy 2014-ben győzhet a kormányváltók szövetsége – reagált Kormos Kata, az MSZP szóvivője vasárnap este az MTI-nek a fóti időközi önkormányzati választás eredményére. A Pest megyei településen a szavazatok 25 százalékának megszerzésével Takács István, a Magyar Szocialista Párt, az Együtt – A Korszakváltók Pártja, a Párbeszéd Magyarországért Párt és a Demokratikus Koalíció közös jelöltje nyerte a polgármester-választást. Az MSZP szóvivője azt mondta: ez az eredmény a demokratikus ellenzék szövetségének erejét bizonyítja. Mint hozzátette: a fótiak egyértelműen kifejezték véleményüket a Fidesz három évéről.

Az időközi polgármester- és képviselő-választáson a szavazásra jogosultak 29,1 százaléka jelent meg. A polgármesterjelöltek közül a legtöbb szavazatot, 1116-ot (25 százalék) Takács István, az ellenzéki összefogás jelöltje kapta, a második helyen a település egyik alpolgármestere, a független Bartos Sándor végzett 954 vokssal (21,4 százalék). A harmadik helyre Németh József független jelölt futott be 920 szavazattal (20,6 százalék). Őt követte Földi Pál János, a Civil Összefogás a Fótiakért Egyesület jelöltje 885 szavazattal (19,8 százalék). Vargha Nóra Mária, a Magyar Liberális Párt jelöltje 583 voksot (13 százalék) szerzett.

Az 1-es számú választókerületben – ahol nyolcan indultak a mandátumért – a független Varga József Csongorra szavaztak a legtöbben, 180-an, így ő lett a kerület új képviselője.

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hazug politikusok
2013. november 25. 13:15
Vicces Békéscsabán nem volt ellenzéki jelölt csak az LMP-s és még így is 100-ból 7-8 szavazatot kapott az akkori Fidesz győztes. Most a Fidesz gyáván nem mert kiállni az alpolgármester mellett, aki Fidesz tag. A CÖF mögé állt és 4. lett a jelöltje. Többször derült ki hogy az ország 70%-ka egyik kommunista szar brigádból se kér se az MSZP-ből, se a FIDESZ-ből.
Nomine
2013. november 25. 13:11
akik nyertek örüljenek akik nem voltak ott készüljenek nem kell túlmisztifikálni ezt az egészet
BőröndÖdön
2013. november 25. 12:36
Ezt tartom reálisnak országosan is!
Alarik
2013. november 25. 11:51
Igen Kata drága, valóban példa, annak a példája, hogy kínotokban mindenből a tavaszi nagy kormány és korszakváltó győzelmeteket vélitek kiviláglani. Mert az ugyan elképzelhető, hogy némely helyeken nyertek majd valóban egyéniben, de összességében, és listán esélytelenek vagytok továbbra is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!