Adomány a helyreállításra

2013. november 18. 15:08

100 ezer forintot ajánlott fel a hétvégén összetört Radnóti-szobor felújítására a megyei közgyűlés alelnöke, Kara Ákos.

2013. november 18. 15:08

Ahogy korábban már beszámoltunk róla, a hétvégén egy autó Abdán lesodródott az útról, és szétzúzta Radnóti Miklós szobrát. Melocco Miklós alkotását 1980-ban állították fel, a költő halálának helyszínéhez közel.

Kara Ákos fideszes országgyűlési képviselő, a megyei közgyűlés elnöke az esettel kapcsolatban elmondta, hogy „Radnóti Miklós emlékének tisztelete mellett úgy gondolom, hogy ebben a helyzetben rendkívül fontos a gyors segítség is”, ezért 100 ezer forintot ajánlott fel a szobor helyrehozatalára. A politikus, erről már a győri városüzemeltetési társaság illetékeseit is tájékoztatta.

A győri városüzemeltetési társaság már telephelyére szállította a szobor darabjait. A művet a szakértői vizsgálatot követően helyrehozzák. A Kisalföld napilap cikkében emlékeztetett arra, hogy a szobrot a rendszerváltás idején ismeretlenek vörös festékkel öntötték le.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!