Választási csalást gyanít az MSZP Baján – feljelentést tettek

2013. október 16. 09:24

A szocialisták szerint a bajai választásról megjelent sajtóhírek alapján valószínűsíthető, hogy a megismételt választás során is utaztatták a szavazókat, illetve tűzifát oszthattak, valamint mobiltelefonokat ígérhettek az embereknek. Az MSZP szerint ez kimeríti a választás rendje elleni bűncselekmény tényállási elemeit.

2013. október 16. 09:24

Választási csalás gyanúja miatt büntetőfeljelentést tett a vasárnapi bajai megismételt választás kapcsán az MSZP. Az ellenzéki párt közleménye szerint Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese és Legény Zsolt, az MSZP Demokrácia Központjának vezetője büntetőfeljelentést tett a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságon ismeretlen tettes ellen a választás, a népszavazás, a népi kezdeményezés és az európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt.

Szerintük a választásról megjelent sajtóhírek alapján „valószínűsíthető, hogy a választókat ismét szervezetten utaztatták, mobiltelefonokat ígértek nekik, illetőleg tűzifa osztására is sor kerülhetett a szavazatok manipulálása, jogellenes megszerzése érdekében”. A közleményben azt írták: az ATV híradójában nyilatkozó ismeretlen nő saját elmondása alapján azért szavazott a Fidesz jelöltjére, mert szavazatáért cserébe tűzifát kapott, illetőleg a későbbiekben is fog kapni.

Az ellenzéki párt azon az állásponton van, hogy a mobiltelefon és tűzifa felajánlása, illetve juttatása, megvalósítja a választópolgárok anyagi juttatással történő befolyásolását, és ezzel kimeríti a választás rendje elleni bűncselekmény tényállási elemeit – olvasható a közleményben. Hozzátették: a választópolgárok „etetése-itatása” adott esetben szintén felvetheti az anyagi juttatással történő befolyásolást és ezzel a bűncselekmény elkövetésének gyanúját. Az MSZP azt kéri a nyomozó hatóságtól, derítsen fényt arra is, kinek az érdekében, kinek a megbízásából és milyen finanszírozásban történt a bűncselekmény.

A bajai 32-es szavazókörben vasárnap megismételt szavazást tartottak, mert a Kecskeméti Törvényszék megállapítása szerint kampánycsendsértés történt a szeptember 22-én megtartott időközi önkormányzati választáson. A voksolást a Fidesz jelöltje nyerte, így Kovács Csaba kaphatja az önkormányzati képviselői mandátumot.

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jani0827
2013. október 16. 22:09
Ha a csalásról van szó akkor az ellenzék igen is elkövette.Főztek a szavazóknak hogy rájuk szavazzanak de nem jött be!Erről videó felvétel is van,De a tűzi fa az csak vicc senki nem olyan hülye hogy azon a napon oda vigye ha igaz lenne sem.
qccqccqcc
2013. október 16. 12:45
Mi van a 100 ezer forintos felajánlásotokkal? Senki nem jelentkezett érte, anyukám?
bsandor
2013. október 16. 12:36
az a gyanúm,hogy Melinda nem szűz,tegyek feljelentést vagy sem
Krupp Skya
2013. október 16. 12:28
Sőt én azt halottam, hogy a Fidesz azt ígérte hogy nem lesz gázáremelés ami kimeríti a választás kútyából a csalás vizét. Fidesz kútyából nem lesz szalonna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!