Új hűbérurakat csinál a Fidesz az Együtt-PM szerint

2013. október 11. 12:52

Az Együtt-PM szerint a kormány a megbízási szerződéssel kiadott állami földeket „néhány valóban jogszerű eset mögé bújva a saját haverjainak, hűbérurainak osztja le”.

2013. október 11. 12:52

Szabó Rebeka, a választási szövetség színeiben politizáló független képviselő beszélt erről pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján. Arra hivatkozott, hogy a Blikk peres úton megkapta a Nemzeti Földalapkezelő Szervezettől (NFA) a megbízási szerződéssel használt földek és azok használóinak listáját, amelyben több mint 24 ezer földrészletről és valamivel több mint harmincezer hektárról van szó.

A Blikkhez került dokumentum alapján azt mondta, hogy egy a Simicska Lajos és Nyerges Zsolt érdekeltségébe tartozó cégcsoportnak összesen 59 földrészlete van, és ezek között található húsz olyan, Lepsény és Enying között elhelyezkedő földterület, amelyekre a helyi gazdálkodók évek óta jelzik az igényüket, de kéréseiket az NFA és az agrárminiszter rendszeresen visszautasítja.

Az ellenzéki politikus arra is kitért, hogy Felcsút polgármestere, Mészáros Lőrinc –„akiről tudjuk, hogy Alcsút, Felcsút környékén feleségével és bátyjával együtt, illetve a cégén keresztül több mint 1200 hektár állami földet nyert már meg” – is kapott három földrészletet „még pluszban, ideiglenes használatra”.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geraz51
2013. október 11. 14:47
Nehéz lesz kiegyenlíteni a volt tsz élnökök,agronómusok brigádvezetők tanácselnökök,párttitkárok,stb,ée családtagjaik által bitorolt földek és ingyen kapott gépek arányát,A negyedáron felvásárolt kárpótlási jegyeken szerzett hatalmas birtokokon lévő gazdálkodó volt kommunisisták élnek az akkori tsz központok kastéllyá átalakított épületeiben.Új földesurak születnek?Ezek legalább nem lopták a közöst hanem bérlik.
gross
2013. október 11. 14:25
A világ legtermészetsebb dolga, hogy adott kormány a saját támogatóit próbálja megerősíteni közpénzekből. Hol itt a meglepetés?
elfelejtette
2013. október 11. 13:51
"Új hűbérurakat csinál a Fidesz az Együtt-PM szerint" Hogy képzelik... A régieket kellen pénzelni, ugye?
mesz86
2013. október 11. 13:32
Te Bajnai, te mit tettél az egyéni-családi gazdasálkodóért? A válságot kezeltél nem válasz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!