Tavaressel ítéltetné el Bajnaiék játékát Farkas Flórián

2013. október 15. 18:26

Levélben fordult Rui Tavareshez a Lungo Drom elnökeként Farkas Flórián, hogy a zöldpárti európai parlamenti képviselő ítélje el az Együtt 2014 mozgalom „bajai szavazatszállítós” internetes játékát – tájékoztatta a Lungo Drom kedden az MTI-t. A játékban egyébként nem szerepeltek romák.

2013. október 15. 18:26

Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselő, az Országos Roma Önkormányzat vezetője a „gyűlöletkeltő” internetes alkalmazás ügyében tájékoztatta a Magyarországról szóló európai parlamenti jelentés „felelősét arról, hogy Bajnai Gordon pártja egy olyan játékot tett közzé, amelyben romákat kell elvinni a szavazóhelyiségekig, és amelyben a legtöbbjüket elütik a forgalmas úton” – áll az MTI-hez eljuttatott közleményben. A Lungo Drom szerint Rui Tavaresnek – aki, mint írták, számtalanszor megnyilvánult a magyar belpolitikát érintő ügyekben – „most haladéktalanul el kell ítélnie Bajnaiék szégyenteljes cselekedetét”.

A közlemény szerint Tavaresnek fel kell szólítania az Együtt 2014 mozgalmat, hogy távolítsa el a programot. „Ebben nem akadályozhatja őt az sem, hogy korábban közösen szövegezték a Magyarországot elítélő jelentést” – fogalmaztak. Farkas Flórián szerint felháborító, hogy miközben a baloldali pártok emberi jogokra hivatkozva folytatnak nemzetközi lejárató kampányt Magyarország ellen, idehaza, amint az internetes alkalmazás ügye is mutatja, „gyűlöletet szítanak a magyar és roma állampolgárok között”.

A játékban egyébként nem szerepeltek romák, az úton egy semleges kinézetű, szürke bábut kell átkísérni.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MacElek
2013. október 16. 11:20
Magára ismert a Flóri a barna bábukban?
Csigorin
2013. október 16. 09:15
En szemely szerint meg viccesnek es otletesnek is tartanam a "kiserd at a cigot szavazni" jatekot. Csak nem azoktol akik farizeus pofaval, kepmutato modon tele szajjal rasszistaznak reggel ejjel meg este.
Ildi
2013. október 16. 08:24
Én nem láttam a barna verziót, de ha láttam volna, akkor sem gondoltam volna, hogy azért barna, mert cigány embert akar jelképezni. Az én agyam valahogy nem erre a rugóra jár. Szóval szerintem csak az asszociál egy barna figuráról cigányra, akinek az agya az ilyen típusú gondolkodása van beállítva. Rossz az, aki rosszra gondol...
Krupp Skya
2013. október 16. 07:23
Klinton néni adta erre a játékra a pénzt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!