Tarlós: Először segítő kezet nyújtunk a hajléktalanoknak

2013. október 15. 09:36

A főpolgármester szerint a jelenlegi városvezetés kezeli humánusan a hajléktalankérdést. Tarlós István a köztévé reggeli műsorában kifejtette: ezerrel több férőhely van a hajléktalanszállókon, és foglalkoztatják is őket.

2013. október 15. 09:36

Ha holnap kérdeznék hivatalosan, akkor valószínűbb, hogy igent mondanék – válaszolta Tarlós István főpolgármester az M1 Ma reggel című műsorában kedden arra a kérdésre, hogy vállalna-e egy újabb ciklust a főváros élén. Tarlós István „marhaságnak” nevezte azt a felvetést, hogy a fővárosi beruházások mostani egyidejű indítása összefüggésben lenne a jövő évi önkormányzati választásokkal. Mint elmondta: lemaradásban voltak bizonyos, korábban megálmodott – részben uniós forrásokból támogatott – munkák előkészületei, amelyeket az elszámolási határidők miatt kénytelenek voltak párhuzamosan elindítani. Az 1-es villamos vonalának felújítása és a kapcsolódó forgalomkorlátozások kapcsán azt mondta, valóban volt feszültség, rossz volt a szervezés, ezért azonnali forgalomszervezési intézkedéseket rendelt el. „Nem vagyok teljesen elégedett a Budapesti Közlekedési Központtal” – tette hozzá a főpolgármester.

Tarlós István a fővárosi hajléktalanok ügyével kapcsolatban bírálta az MSZP fővárosi frakciójának vezetőjét. Álláspontja szerint Horváth Csabának akkor kellett volna lakásokat osztogatnia a hajléktalanoknak, amikor Demszky Gábor humánpolitikai főpolgármester-helyettese volt. Álláspontja szerint a jelenlegi városvezetés kezeli humánusan a hajléktalankérdést. A főpolgármester elmondta: majdnem ezerrel több szálláshelyet biztosítanak a hajléktalanoknak, mint a korábbi vezetés, hajléktalankórházat létesítettek, és a főváros közszolgáltató cégeinél foglalkoztatják őket. Korábban nem volt gondoskodás – jegyezte meg. Tarlós István megfogalmazása szerint először segítő kezet nyújtanak a hajléktalanoknak, ám aki azt ellöki, annak nem engedik meg, hogy akadályozza Budapest frekventált pontjainak „rendeltetésszerű használatát”.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lavor
2013. október 15. 11:42
Egyébként senki sincs visszatartva attól, hogy kiélje a benne élő szociális munkást, szóval nyugodtan lehet menni, segíteni, babusgatni. Jah, hogy nagyon büdösek, és a LEGTÖBBJÜK drogos, alkoholista, erőszakos alak (feltehetőleg ugye ezért kerültek ilyen állapotba, váltak hajléktalanná - és nem azért mert a rendszer ártatlan áldozatai)? Jujaj, azt már nem. De a Tarlós azért hagyja őket úgy, ahogy vannak, mert különben brrrr!!
*ufó*
2013. október 15. 11:37
pityu bá, talán olyan gazd.politikát kellene csinálni, ami nem löki hómlesz sorba az embereket, nem pedig a maszop-szdsz nyomvonalon szétkúrni az országot utána lehet pofázni amúgy meg jó étvágyat kívánok mindenkinek az ingyen-ebédhez, mi lencsét eszünk ma sonekával, meg almás pitét, oszt jónapot :)
mesz86
2013. október 15. 11:10
Hol van a sok humanitárius hajléktalanvédő, amikor adakozni vagy jótékonykodni kell?
lavor
2013. október 15. 10:56
Most gonosz leszek, de engem nem nagyon érdekelnek a hajléktalanok!!!! Tamdamdaaaaam!!!444 Annak viszont örülök hogy Tarlósék legalább próbálnak vmi megoldást keresni, ha nem is túl szép megoldást, vagy nem túl sikerest, de legalább próbálkoznak, még így is jobb mint a másik oldal álhumanitárius távolba merengő balfaszkodása, akiknek addig terjed a tudományuk hogy mit ne csináljanak a hajléktalanokkal. Volt rá 20 évetek balfaszok, nem most kell okosnak lenni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!