Századvég: Nem tetszik a szobordöntés a lakosságnak

2013. október 02. 16:26

A Századvég közvélemény-kutatása szerint a magyar lakosság döntő többsége úgy véli, túlmegy a jó ízlés határán a Magyar Szolidaritás Mozgalom orbános szobordöntése.

2013. október 02. 16:26
A Századvég 2013. szeptember végén készített közvélemény-kutatásának tanúsága szerint a magyar lakosság döntő többsége úgy véli, túlmegy a jó ízlés határán a Magyar Szolidaritás Mozgalom tüntetésén történt, Orbán Viktort ábrázoló szobor ledöntése. A megkérdezettek közel felének romlott a véleménye Bajnai Gordonról a történtek után. 
 
2013. szeptember 29-én a Magyar Szolidaritás Mozgalom, az Együtt 2014–PM szövetségesének kormányellenes demonstrációján aktivisták ledöntöttek egy Orbán Viktor miniszterelnököt ábrázoló szobrot. A tüntetésen Bajnai Gordon is beszédet mondott. A Századvég legfrissebb kutatása a tüntetésen történtek ismertségét, valamint társadalmi megítélését vizsgálta a felnőttkorú magyar lakosság körében. 
 
Az ügy ismertsége kifejezetten magas, a lakosság 85 százaléka értesült a Magyar Szolidaritás Mozgalom által szervezett demonstrációról és az ott történtekről. Kiderült továbbá, hogy a magyar lakosság jelentős többsége (85 százaléka) úgy érzi, a szobordöntés túlmegy a jó ízlés határán, mindössze 13 százalékos volt azok aránya, akik szerint az akció még azon belül maradt.
 
Amellett, hogy a többség szerint az akció túlmegy a jó ízlés határán, a megkérdezettek több mint háromnegyede (77 százaléka) nyilatkozott úgy, hogy a szobordöntés szélsőséges politikai magatartás, és csak minden ötödik lakos nem tartja annak. A kutatás tanúsága szerint közel minden második lakosnak (a válaszadók 46 százalékának) romlott a véleménye Bajnai Gordonról a történtek hatására. Majdnem ugyanennyien voltak azok a megkérdezettek, akik véleményét nem változtatta meg érdemben a fenti esemény (45 százalék), továbbá a lakosság csupán 3 százalékánál javult a politikus megítélése a szobordöntés után.

Összesen 205 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szancso
2013. október 03. 13:31
Két héttel a no-i választások elött a Süddeutsche Zeitung készített Steinbrück urral egy néma interjut, a kanclerkandidát, csak kézjelekkel válaszolhatott. Az egyik kérdésre középső ujja felmutatásával válaszolt, mely egy obszcön kifejezés. A választók megjutalmazták őt és pártját. Úgy látszik az információ áramlat oda-vissza egyformán müködik - Mo-ról minden rossz amit a Fidesz kormány tesz, No-ból minden rossz amit a CDU,CSU FDP -, igy Bajnai urat nem informálták, milyen következményei lehetnek egy ilyen anarchista viselkedésnek. És még mielött bárki jobboldali birkának nevezne, amit itt egyesek szívesen alkalmaznak, 30 év után ez Volt az első eset, hogy beléptem a nemválasztók táborába NO-ban.
DezInf
2013. október 03. 12:09
Nekem meg ez a rablóbanda századvég nem tetszik. Milliárdokat kapnak a nagy semmiért. Na ezeknek a szobrát kéne ledönteni. A lóvét meg kiverni belőlük az utolsó ellopott fillérig. Szerintem ez tetszene a népnek:))
Felebarát
2013. október 03. 10:53
volt egy két szobordöntés ami tetszett... és a nép melyik felének nem tetszik...
Pinter68
2013. október 03. 09:41
Az eset konkrét minősítésétől eltekintve, azért megkérdezném a tisztelt Századvég elemzőit, hogy HOL VETTÉK A DIPLOMÁJUKAT??? Ugyanis, ha megnézzük a diagramot, azt látjuk, hogy 46%-nak romlott a véleménye Bajnairól. Ezzel szemben 45%-nak egyáltalán nem változott, 3%-nak pedig még JAVULT is! Vagyis 48%-ot semlegesen vagy pozitívan érintett az dolog. Ebből olyan a következtetést levonni, hogy romlott Bajnai megítélése az akció miatt, egyszerű csúsztatás. Persze, meglepődve egyáltalán nem vagyok rajta, ismerve a Századvég "függetlenségét".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!