Orbán szerint nálunk lesz a legolcsóbb az áram az EU-ban

2013. október 18. 09:48

A miniszterelnök a Mumbaiban rendezett magyar-indiai üzleti fórumon beszélt arról, hogy a magyar kormány azért áll ki az atomenergia mellett, mert arra szükség van az energiaár-csökkentéshez. Orbán szerint négy-öt éven belül Magyarországon lehet a legolcsóbb a villamos energia.

2013. október 18. 09:48

Orbán Viktor miniszterelnök szerint négy-öt év múlva Magyarországon lehet a legalacsonyabb a villamos energia ára az Európai Unióban, aminek feltétele az atomenergia-kapacitás bővítése. Magyarországon jelenleg a háztartások energiaárai csökkennek, de a kormány szeretné, ha később az üzleti szférában is visszaesnének a költségek – mondta a hivatalos indiai látogatáson tartózkodó kormányfő a Mumbaiban rendezett magyar-indiai üzleti fórumon pénteken.

A kabinet azért is áll ki a nukleárisenergia-felhasználás mellett, mert arra szükség van az energiaár-csökkentéshez – közölte Orbán Viktor. Emlékeztetett, hogy jelenleg a magyar villamosenergia-ellátás 40 százaléka származik atomenergiából, a kormány azonban közel van az erőműbővítésről szóló megállapodáshoz, így ez az arány a következő évtizedben 60-70 százalékra emelkedhet. Magyarországnak nincsenek természeti erőforrásai, így ez az egyetlen lehetőség a relatíve olcsó energia előállítására például ipari felhasználásra – mutatott rá.

Összesen 164 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
incze
2013. október 18. 21:18
Valaki elfelejtette beadni orbánnak a gyógyszerét. A következő évtizedben akkor sem megy az atomenergia aránya 60-70%-ra, ha mindent megépít (amit nem tud) és semmit nem zár be (amit muszáj lesz), és mindezt még finanszírozni is tudja (amit nem tud). Ha viszont az oroszokkal hozomra (tulajdonért) építtet (több ezer milliárd forintról van szó), akkor aligha szabhatja meg az árakat, amelyekbe bizony beépül majd törlesztés. Akkor remek vicc volt amit az energiaszolgáltatókkal eljátszott, az egész ágazatot átjátssza egy bivalyerős, kurva nagy orosz monopóliumnak. Well done.
=nessuno=
2013. október 18. 17:34
Ekkora baromságot, hogy 70%-ra növelni az atomenergiát!! Növeljük csak az orosz függést!!! Pont ez a baj, hogy a gázzal is ki vagyunk szolgáltatva Putyinnak. Olcsó az atomenergia? Az egyik legdrágább. Nem beszélve arról, ha egyszer elrepül Paks, ennek az országnak vége. Nálunk nem lehet olcsó az energia, mert nincsenek meg hozzá a természeti adottságaink. Nem az a lényeg, hogy a legolcsóbb legyen, hanem tudjuk megfizetni!
Fici7
2013. október 18. 15:57
Nem tudjuk jelentősen csökkenteni az energia árakat mert mi vásároljuk, és az ár a világpiactól függ. Amikor a 70-es években az olajválság idején azt mondták hogy ez nem gyűrűzik be hozzánk, de mégis begyűrűzött. Pedig akkor a SZU-ból baráti áron kaptuk, nincs ingyen ebéd.
kjkj945
2013. október 18. 15:43
Kapjuk Mumbaiból a neten keresztül az ingyen áramot???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!