Mesterházy: Csalt a Fidesz, ismételjék meg a bajai választást!

2013. október 19. 10:01

Mesterházy Attila és Jávor Benedek közös sajtótájékoztatón követelte a bajai szavazatvásárlós videó kivizsgálását. Jávor szerint ez lehet Orbán Viktor politikai halálos ítélete.

2013. október 19. 10:01

A bajai időközi választás eredményének megsemmisítését kezdeményezi a baloldali ellenzék – hangzott el Mesterházy Attila MSZP-elnök pénteki sajtótájékoztatóján. A pártelnök azt mondta: az európai demokráciákban példátlan, hogy egy kormányzó párt a bajaihoz hasonló választási csalásba keveredjen.

Mesterházy Attila egy, a hvg.hu-n pénteken közzétett videofelvételre hivatkozott. A hírportál szerint ez egyértelmű bizonyíték arra, hogy szavazatvásárlás történt a bajai időközi választáson. A felvételen egy közvetítő 200 ezer forintot ad át néhány helyi férfinak, és még több pénzt, illetve tűzifát ígér nekik, ha családjukkal elmennek szavazni. A közvetítő megerősíti, hogy a pénzt Kovács Csaba, a Fidesz végül győztes jelöltje, illetve Zsigó Róbert polgármester küldte – olvasható a hvg.hu-n.

Az MSZP elnöke azt mondta: a választás óta ömlenek az információk arról, hogy Baján tűzifát, pénzt, mobiltelefont, cukrot, lisztet vagy épp közmunkát ajánlottak a rászorulóknak a szavazatukért cserébe. Mesterházy Attila elképesztőnek nevezte, hogy ezután Zsigó Róbert Fidesz-szóvivőnek, aki Baja polgármestereként maga is érintett az ügyben, még „van pofája kiállni” nyilatkozni.

Kérdésre hozzátette: a felvétel miatt az időközi választás eredményének megsemmisítését kezdeményezik, és feljelentést is tettek, azt pedig a rendőrségnek kell kiderítenie, hiteles-e a hvg.hu-n megjelent videó.

Jávor Benedek, az Együtt-PM szövetség vezetője azt mondta: ha a videó valódi, akkor a bajai választáson olyan gátlástalan csalás történt, ami „messze az 1989 előtti időkbe löki vissza Magyarországot”.

Elmondta, azt várják a rendőrségtől és az ügyészségtől, hogy a lehető leghamarabb vizsgálja meg a videofelvétel valódiságát, és ha hitelesnek bizonyul, politikai részrehajlás nélkül járjon el az ügyben.

Jávor Benedek úgy fogalmazott: ha a videó valós, akkor a botrány Zsigó Róberten keresztül a Fidesz legmagasabb köréig ér, és ebben az esetben „Orbán Viktor politikai halálos ítélete”.

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Berecskereki
2013. október 20. 09:54
1989-ben csaltak. Kezdjük újra a rendszerváltást. 2006-ban GyF beismerte, hogy "hazudtunk reggel, éjjel, meg este." Menjünk vissza 2006-hoz, rakjon vissza mindent az MSZP/SZDSZ. Az MSZP pedig távozzon az országgyűlésből.
Peter8811
2013. október 20. 00:38
Apád is csalt akkor téged is meg kellene ismételni?
Forsz
2013. október 19. 21:16
Most figyelmesen meghallgattam Mesterházy első nyilvános reakcióját. Hát kérem, ha azt mondom erre a mitugrászra, hogy amatőr, akkor nagyon visszafogott vagyok. Ennyire kapásból egy ilyen fajsúlyos vádaskodásra ép eszű vezető politikus nem így reagál. Nem csoda, hogy még olyan vélemények is elhangzanak, hogy a Fidesz provokált, hiszen ezekkel szemben a leggagyibb provokáció is bejönne annyira amatőrök. A korábbiak, akiket még a profi világban képeztek, nos, azok ekkora bakiba nem futottak volna bele. Mert mindenki gondolja végig, nem az lett volna az ésszerű reakció, hogy azt mondom, figyelemre méltó video, de amíg elég objektív anyag nem áll rendelkezésemre, nem nyilatkozom?! Az idő nem szorított. De nem,...Mesterházy-amatőrnek azonnal azt kellett mondania, hogy ezek után Zsigónak "még van pofája"... Aki nem agymosott, beláthatja. A korábbi MSZP rafinált professzionális politikai bűnözők világa volt, ezek pedig színvonaltalan akarnokok. Mindkettő alkalmatlan az ország vezetésére, mindkettő kártékony fajta.
hátakkor
2013. október 19. 20:39
Ha 81 hónapig nem nyernek - nem érdemtelenül - az diktatúra, fasizmus és csalás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!