Bajnai: Hazugságfüggönyt mutat a Fidesz

2013. október 31. 08:58

Az emberek 83 százaléka elégedetlen a kormány munkájával – mondta el Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetője. Szerinte az egykulcsos adó szegényeket sújtja igazán.

2013. október 31. 08:58

A kormányzópárt népszerűsége töretlen, ami mégsem azért van, mert jól kormányoznak, hanem azért mert ők a legkisebb rossz? – teszi fel a kérdést Kálmán Olga Bajnai Gordonnak. Bajnai szerint az emberek 83 százaléka elégedetlen a kormány munkahely teremtési és a létbiztonsággal kapcsolatos munkájával. Ezért kellene végre nyílt lapokkal játszani, és arról beszélni, ami valóban fontos, a munkahiányról, és az elszegényedésről.

Bajnai elmondta, hogy azért kezdtek kampányolni az egykulcsos adó ellen, hogy az utca emberei is lássák, és megértsék azt, hogy mi az igazság, és mi a jó nekik. Szerinte a Fidesz egy hazugságfüggönyt tart az embereknek a médián keresztül, és ezen kell áttörniük ahhoz, hogy az elégedetlenek lássák, hogy van másik lehetőség 2014-ben a választásokon. Adórendszerváltás kel ahhoz, hogy beinduljon a gazdaság. Bajnai ehhez több számadatot is hoz. 

Az Együtt-PM vezetője elmondta azt is, hogy az új foglalkoztatási adatok, ami szerint soha nem volt ilyen magas a foglalkoztatás, nagyon manipulatívak, mert benne vannak a közmunkások, illetve az a nagyjából fél millió magyar is, akik külföldön dolgoznak. A versenyszféra munkahelyei azonban nem emelkedtek a válság mélypontja óta. Hozzátette azt is, hogy sokan vannak azok, akik azt mondják, hogy ha a Fidesz 2014-ben marad, akkor ők is kimennek külföldre. „Az utolsó kapcsolja le a villanyt.” – mondta.

Kálmán Olga az interjú végén arról kérdezi Bajnait, hogy miért lehet az, hogy a Fidesz szemében még mindig ő, és Gyurcsány Ferenc a mumus, és Mesterházy Attiláról keveset beszélnek. A Fidesz szerint Bajnai állandóan elkerüli a felelősséget. A volt miniszterelnök elmondta, hogy mikor miniszterelnöki pozíciót azért vállalta el, hogy az ország ne menjen csődbe, és tavaly is azért állt a nyilvánosság elé, hogy a saját eszközeivel felelősséget vállaljon azért, hogy ez az ország kihozza magából azt, amire képes. Elmondta, hogy nem hiszi azt, hogy védekeznie kellene a Fidesz hazugságaival szemben.

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
justiceforhungary
2013. november 01. 11:15
''Bajnai: Hazugságfüggönyt mutat a Fidesz'' 52%-a magyar választóknak ezt nem így látja. A libásnak egy szavát sem lehet elhinni.
Fülig Jimmy
2013. november 01. 11:04
Libajnaizással méretes bukta vár rátok ostoba birnbaum házaspár csicskák.Persze eredmény nélkül csak mocskolódni lehet!Épelmével beszámolnátok a 3000 milliárdot,minden eredményetek óriási buktává alakulna,rablóbanda!
Agnieszka
2013. november 01. 09:53
Ha 20 év alatt az derült ki, napnál is világosabban, h. a tulajdon nélküliség a köztulajdon elkótyavetyélése után nem hozott felemelkedést az országlakosok számára, pedig azt ígérte a szocialista közgazdász sisera had, akkor csak örülni lehet, h. az Orbán kormány vásárolgat. A közoktatás radikális átszervezésén lehet siránkozni, de egy olyan iskolarendszer amely az általános iskola végére sem reál tárgyakból, sem a XXI. sz.- ban mindenki számára létkérdés angol nyelvtudásból nem tudott eleget adni a kikerülőknek nyilván arra szorul, h. minimum megújítsák. Először történik valami, későn ugyan, h. az egészségügyi torz kereseti arányokat kicsit javítsák. Mintha az oktatásban dolgozók is kaptak volna egy kis anyagi ösztönzést. Az, h. a gyermekeseknek igyekeznek az adórendszeren keresztül juttatni és egyáltalában, a fogyasztási adókra helyezik a hangsúlyt, zseniális egy olyan országban, ahol az adóelkerülésre nagyon jól működő iparág jött létre. Sajnos, eszközök kellenének, magyarul nagyobb költségvetési mozgástér ahhoz, h. nagyon rossz életstratégiának bizonyuljon a segélyre berendezkedés a munkával szemben.
balbako_
2013. november 01. 09:42
Egyelőre ti kényszerültetek magyarázkodásra nem tűnt fel?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!