Fél Budapesten útlezárások lesznek

2013. október 13. 10:03

A Budapest Maraton és az Egészség Hídja elnevezésű rendezvény miatt szinte egész nap jelentős forgalomkorlátozásokra kell számítani Budapesten – tájékoztatott a BKK. Többek között a budai és a pesti alsó rakpart, illetve a Bajcsy-Zsilinszky út bizonys szakaszait nem használhatják az autósok.

2013. október 13. 10:03
A futóverseny miatt reggel fél nyolctól időszakosan zárnak le bizonyos útszakaszokat. Az érintett utak között van a budai alsó rakpart a Rákóczi híd és a Margit híd között, a pesti alsó rakpart a Dráva utca és a Közraktár utca között, a Hősök tere, az I. kerületi Fő utca, a Kálvin tér, a Lánchíd, a Szabadság híd, a Margit híd, a Bajcsy-Zsilinszky út, a Váci út és a Városliget körút egy-egy szakasza.
 
A lezárások pontos üteméről a http://www.forgalmivaltozasok.hu honlapon adnak tájékoztatást.
 
A lezárás miatt a BKK számos járata módosított útvonalon közlekedik majd, például az 1-es villamospótló járatai, a 9-es busz, a 19-es és 41-es villamosok is. A kisföldalatti reggel 7 és 9.30 között 2-5 perces követési idővel közlekedik, a 2-es metrópótlók pedig terelt útvonalon járnak.
 
Szintén vasárnap tartják, 15 és 18 óra között az Egészség Hídja rendezvényt, ennek idején lezárják az Attila út egy szakaszát, az Alagutat, a Lánchidat és a Széchenyi István teret, ezért módosított útvonalon közlekedik majd az 5-ös, a 16-os és a 105-ös járat.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Forsz
2013. október 13. 18:06
Amikor főpolgármester váltás történt, naivul hittem benne, hogy megszűnik, vagy legalább is előfordulásainak számát tekintve jelentősen mérséklődik ez a mára nagyon felkapott majomkodás. Hittem benne, hogy megjön a józan ész és a közterület közlekedésre megépített felületeit arra szánják, amire való. Sajnos csalódtam. Lezárják a várost.... Nem elég az, hogy ha valakinek demonstrálni támad kedve - ami már-már hetenként fordul elő -,akkor egész kerületeket zárnak le, azután aki menne a dolga után, az keresgélje, merre tud kiszabadulni. Az olaszok kezdték, vivicitta néven, de nem ilyen brutális méretekben. Mára viszont mind méretét, mind előfordulásainak számát tekintve, abnormálissá vált. Gondoljunk csak a New York marathonra. De még ez is rendben volna, évente egyszer, na de szinte havonta?! Ezt én arrogáns és pimasz pofátlanságnak tartom, ami sajnos semmit sem jelent, mert olyan karriert futott be a gondolat, ami egyelőre megállíthatatlan. Egyébként várom, mikor zárják le az M1-es autópályát, mert valakinek az a remek ötlete támad, hogy állóképességi motorversenyt rendez Budapest és Győr között, többszörös fordulóval. Közlekedni nem kell, mint volt kedves itt megjegyezni egy seggfej.
6qwasyx
2013. október 13. 16:51
Úgy látom orbánék főpróbát tartanak október 23. előtt. Jön a népnemzeti szemkilövetés fidesz módra.
nyugalmazott tanár
2013. október 13. 13:04
"A Budapest Maraton egy turisztikai esemény is. Rengeteg külföldi jön Budapestre a családjával, eltölt pár napot, és közben lefutja a maratont is a város legszebb pontjain." Ez még nem ok, - sőt!!! - hogy a városon belül rendezzék meg a tülekedést. Lehet, hogy ha egy szép erdei útvonalat jelölnének ki pl. a védett Pilisi Parkerdőben, vagy egyéb hasonló helyen, az legalább ennyire vonzó lenne. A drága jó külföldi vendégek számára is. És még természeti szépséget is látnának, miután megtekintették, a tiszta állapotában valóban gyönyörű Budapestet.
brabant89
2013. október 13. 11:57
Lezárják a fél várost, nem lehet közlekedni. Nem tudnák ezt a futás otthon a négy fal között csinálni? Miért kell ezt mindenki orra előtt csinálni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!