Olaszország
ÉLŐ
Albánia

Családbarát parlamentet szeretne az LMP

2013. október 28. 11:59

Ertsey Katalin szerint elsősorban a munkarendet kellene családbaráttá alakítani, vagy el kellene hagyni a szinte már egyik országban sem jellemző éjszakai vitákat és késő esti szavazásokat. Az LMP most pár napig családi napközit működtet a parlamentben, amihez egyébként a Ház részéről semmilyen támogatást nem kaptak, így azt LMP-s dolgozószobákban alakították ki.

2013. október 28. 11:59

Családbarát parlamentet szeretne 2014-től az LMP – mondta az ellenzéki párt frakciójának tagja, Ertsey Katalin hétfőn sajtótájékoztatón, ahol azt is bejelentették: az LMP családi napközit indít a képviselők és munkatársaik gyermekeinek. Ertsey Katalin kifejtette: határozati javaslatot nyújtanak be, amelyben felsorolják, mit kell tenni azért, hogy a következő parlament családbarát legyen. Elsősorban a munkarendről van szó, az éjszakai viták és késő esti szavazások ugyanis már szinte egyik országban sem jellemzők – mondta. 

Hozzátette, 2014-től kisebb létszámú lesz a parlament, így kevesebb helyiséget fog használni, és talán megoldható lesz, hogy egy családi szobát rendezzenek be, amelyet elsősorban rendkívüli helyzetekben, például nyári rendkívüli ülésszak alatt lehetne igénybe venni. Ertsey Katalin szerint a házvezetést szakértőnek kellene segítenie a családbarát javaslatok megvalósításában. 

Szél Bernadett, az LMP frakcióvezető-helyettese a sajtótájékoztatón felidézte: már 2010-ben felvetették, hogy fontos lenne egy olyan hely kialakítása a Parlamentben, ahol a gyermekeket el lehetne helyezni, amíg a szüleik dolgoznak. A jelenlegi parlamentben van olyan képviselő, aki három gyermekét egyedül nevelő apa, ez tehát nemcsak a nők problémája – jegyezte meg. 

Ertsey Katalin arról is beszélt, hogy az LMP ezen a héten családi napközit rendez be az Országgyűlés irodáiban, ugyanis „a legsűrűbb hét a Parlamentben”, a költségvetési vita hete éppen az őszi szünet idejére esik.

Szél Bernadett jelezte, a napközi kialakításához kértek termet a házvezetéstől, de nem kaptak, ezért délelőtt Schiffer András frakcióvezető irodájában, délután pedig az LMP frakcióirodájában helyezik el a gyermekeket, akikkel egy az LMP által fizetett animátor foglalkozik. „Ehhez semmiféle segítséget nem kaptunk a Fidesztől, a házvezetéstől, nekünk ezt magunknak kell megoldani” – fogalmazott. Szél Bernadett kijelentette: mindenkinek elérhetővé teszik ezt a lehetőséget, akinek arra a Házban szüksége van, így minden gyermeket várnak a napközibe.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2013. október 29. 20:37
Én meg választóbarát parlamentet szeretnék.
Wendriner
2013. október 28. 15:28
Szél Bernadett és Ertsey Katalin , ha rátok gondolok elmegy a kedvem mindenféle családtól.
liberálzöld.
2013. október 28. 15:04
Családbarát parlament. Ovi a hátsó udvarban homokzóval, kávézó, presszó meg az anyukáknak. Hogy amíg apuci a végkimerülésig nyomja az előre lepacsizott gombot, addig a család jól érezze magát.
kjkj945
2013. október 28. 14:43
Ércse meg katika! a parlimentben politikusssok vannak, akik sokszor meg se jelennek a 'munkahelyükön' a plenáris zülléseken! Tehát ez egy speciális helyzet. Ha itt is kirugnák azonnal a 'munkahelyen' meg nem jelenő '''dolgozókat'' akkor lehetne galád lumpnak kérni hasonló elbánást családbarát """"munkahelyet""!! Nem elég az, hogy alszanak, esznek, tvznek, újságot olvasnak?? Ha nem, akkor a gyerekeket is vigyék be az ülésterembe!!! Ja a megélhetési politikusssoknak nem telik nörszre, aki vigyáz a gyerekekre???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!