Bajnai: Remélem győzni fogunk

2013. október 12. 16:13

A Fidesz kísérletsorozatának újabb állomása az, ami Baján történik, a kísérlet arról szól, hogy meg lehet-e tartani a hatalmat csalással – mondta Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetője szombaton a Duna-parti városban.

2013. október 12. 16:13

Baja nem azzal vonul be a magyarországi demokratikus választások történetébe, hogy itt csalt először a Fidesz, hanem azzal, hogy itt kapott először papírt róla” – tette hozzá a politikus a vasárnapi, bajai időközi választáson induló ellenzéki jelölttel közösen tartott sajtótájékoztatón.

Bajnai azt mondta: a héten Londonból Orbán Viktor azt üzente, hogy a magyarokat kísérleti nyúlnak, Magyarországot kísérleti laboratóriumnak tekinti. A Fidesz valódi kísérlete arról szól, hogy meddig tűrik el a magyarok, hogy tulajdonuktól megfossza őket a hatalom, illetve, ahogyan az a felcsúti stadion és kisvasútépítéssel történt, valaki „közpénzből magánemlékművet” hozzon létre.

Baján a Fidesz bírósági végzést, a héten pedig a területi választási bizottságtól kapott papírt arról, hogy szándékosan megtévesztette a választókat, amikor azt állította, hogy az ellenzéki jelölt, Teket Melinda gyűlöletkeltő – hangoztatta. Úgy fogalmazott: mostantól mindenhol számítani kell arra, hogy megfigyelik, megpróbálják megfélemlíteni azokat, akik a Fidesz hatalmával szemben demokratikus úton akarnak fellépni.

Az egész országnak üzent a Fidesz arról, hogyan képzeli a következő választásokat, hogy minden áron meg akarja tartani a hatalmát – folytatta az Együtt–PM vezetője, hozzátéve: „még a Fidesz leghagyományosabb választóinak is elegük van abból, amit a párt művel Baján és az egész országban”. „Remélem győzni fogunk, ez lenne jó Bajának, Magyarországnak, és ez tenne jót az igazságnak” – fogalmazott.

Teket Melinda elmondta: hagyományos kampányra készült, de a Fidesz saját jelöltjével nem foglalkozott, csak a lejárató kampányra helyezték a hangsúlyt. A kampánnyal kapcsolatban azt mondta, hogy amikor felkereste a választókat, autóval, kamerával követték minden lépését, ami annyira zavaróvá vált, hogy zaklatás miatt feljelentést tett. „Mi továbbra is a tisztességes utat járjuk, holnap tiszteletben tartjuk a kampánycsendet” – tette hozzá.

Vasárnap a bajai 3-as számú választókörzet 32-es szavazókörében azért tartanak megismételt választást, mert a Kecskeméti Törvényszék döntése szerint a szeptember 22-ei időközi önkormányzati képviselő-választáson kampánycsend-sértés történt. A választói akaratot befolyásolta az, hogy szervezetten szállították az embereket a szavazásra – véli a törvényszék.

Szeptember 22-én Kovács Csabára, a Fidesz jelöltjére 467-en (47 százalék), Teket Melindára, az MSZP, az Együtt–Korszakváltók Pártja és a Demokratikus Koalíció jelöltjére 406-an (41 százalék) szavaztak. A Jobbik jelöltje, Markó György 8, az LMP-s Ikolity István a voksok 4 százalékát kapta.

(Kép: Bajnai Gordon Facebook-oldala)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Stadionépítő Szent Orbán
2013. október 13. 13:58
- És ezek a színielőadások természetesen keményen a pénz függvényei. Akinek több van, az nagyobbat és látványosabbat tud tódítani. És sokkal demokratább tud lenni, mint a többi. És a felvezetett esetben - a bajai választáson - olyan emberek döntenek a színielőadás minőségéről, akik még sohasem voltak színházban. De mindenesetre egy biztos: hogy „mélyen demokratikus”, toleráns, antirasszista és antinácifasiszta lesz az egész. A szakadékba demokratikusan is be lehet zuhanni.
Stadionépítő Szent Orbán
2013. október 13. 13:57
- A hozzáértő emberek szavazatait, véleményét teljesen eltorzítja a hozzá nem értő tömegek hamis véleménye, amelyet azonban a résztvevők nagy száma miatt „demokratikus” és adekvát döntésnek állítanak be a rendszer korifeusai. - A választási kampányok tulajdonképpen színielőadások, melyet a tényleges hatalmat gyakorlók rendeznek a háttérből politikusoknak nevezett színészek segítségével. - A politikusok nem rejtik véka alá, hogy ők csak a befolyásolható többség számára celebrálják előadásaikat, a valóban dönteni tudó független választók nem érdeklik őket, hiszen a választás eredménye „úgyis a bizonytalanokon múlik”. És a „bizonytalanoknak” még el is magyarázzák a módszertant, hogy miképpen kell kampányillúziókat kelteni, hogyan lesznek „megvezetve”.
Stadionépítő Szent Orbán
2013. október 13. 13:57
Tehát mindenkinek tele a gatyája. Kitört a vihar egy lavór vízben! Néhány tucat szerencsétlen és rongyos buckalakó teljesen irreális döntésén múlik, hogy melyik párt presztízse nem szenved csorbát, és melyik indíthatja be hétfőn a „győzelmi harsonáját”, amellyel messzemenő következtetéseket sugall a választói társadalom túlnyomó részét kitevő terelhető csorda részére. És senki sem fogja megemlíteni, hogy ez az egész valóságshow egy velejéig hamis, teljesen nevetséges, az igazságot, erkölcsöt és mindenféle emberi jóérzést meggyalázó cirkusz, melynek semmi köze ahhoz, amire ennek a nemzetnek szüksége lenne. Ebben a történetben nagyon jól nyomon követhető ennek a szerencsétlen, szakadék felé rohanó társadalmi rendszernek egy sor nevetséges és gyógyíthatatlan nyavalyája: - Olyan emberek döntenek fontos kérdésekben, akik az adott ügyekhez tanulatlanságuk vagy befolyásolhatóságuk következtében semmit sem értenek.
Stadionépítő Szent Orbán
2013. október 13. 13:56
Hát még a főnökeik, a kampányközpontokban kuksoló tisztes kampánymenedzserek, akik meg sem merik közelíteni a helyszínt, de együtt élnek a vidék minden rezdülésével és állandóan valami olyan furfangon törik a fejüket, amellyel előnyhöz juthatnak ebben a röhejes pocsolyacsatában. Nekik ez kemény egzisztenciális kérdés lehet, hiszen aki itt veszít, az miért tudna később helytállni a „nagy” választásokon. A Fidesznek van több vesztenivalója, hiszen vereség esetén elbukott egy „tutinak” tekintett „jobbos” körzetet, nem beszélve a ballib sakálmédia győzelmi vonításáról, amely ebben az esetben messzire fog elhallatszani. És közöttünk szólva a „Fityesz” meg is tett minden butaságot ahhoz, hogy ezt elbukja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!