Alaptörvényt módosítana a Jobbik a rezsicsökkentés védelmében

2013. október 30. 10:47

Az alaptörvény módosítását kezdeményezi a Jobbik „a stratégiai közműszolgáltatók és a rezsicsökkentés hosszú távú és hatékony védelmében” – jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Apáti István.

2013. október 30. 10:47

A módosítással a Jobbik kiemelt, négyötödös alaptörvényi védelmet adna a gáz és villamos közműcégeknek. Eszerint csak négyötödös többségű parlamenti döntéssel lehetne a jövőben magánkézbe adni az állami tulajdonban lévő közműcégek bármilyen tulajdoni hányadát.

Apáti István ismertette: a Jobbik támogatja a közműcégek „reprivatizációját”, de álláspontjuk szerint gondoskodni kell arról, hogy „soha többé ne kerülhessenek ezek a cégek belföldi oligarchák, vagy külföldi multik kezébe”.

A MTI kérdésére elmondta: az alaptörvény módosítására irányuló javaslatukat még szerdán benyújtják az Országgyűlésnek és a jövőben tervezik a vízkészletek és a viziközmű-szolgáltatók védelmére egy külön alaptörvény-módosítás benyújtását is.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ouroboros
2013. október 30. 13:45
Lehet még a fideszes hülyeséget is fokozni. Én azonban a négyötödös törvény helyett ötnegyedes törvényt javaslok, és legyen benne az a nemrégiben benyújtott javaslat is, hogy a magyar válogatott soha nem kaphat ki.
bigyomail
2013. október 30. 11:14
"Jobbik támogatja a közműcégek „reprivatizációját”, de álláspontjuk szerint gondoskodni kell arról, hogy „soha többé ne kerülhessenek ezek a cégek belföldi oligarchák, vagy külföldi multik kezébe”." Most akkor támogatja, vagy nem támogatja?
6qwasyx
2013. október 30. 10:58
Lassan itt az ideje, hogy megünnepeljük a Gránitszilárdságú tizedik módosítását. Éljen a kedves vezető!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!