A szobordöntő válasza – Pityinger „Dopeman” László verse

2013. október 07. 15:08

Ki játszott nyilvános akasztósdit? Ki ajánlott kötelet a másképp gondolkodásért cserébe? Ki foglalta Alaptörvénybe, hogy nyugdíj helyett tartson el a gyereked? Dopeman csak kérdez, kérdez és kérdez.

2013. október 07. 15:08

Dopeman tabletről olvasta fel kemény válaszát a két héttel ezelőtti szobordöntést kritizálóknak. 

Milyen alacsony lett hirtelen az ingerküszöb. Embernek ennyien még nem kívántak halált, börtönt, betegséget, családtagok elvesztését egy hungarocell-szobor jelképes megdöntéséért. Valóban nagyobb bűntett ez, mint az ország nagyobbik felét szegénységbe taszítani, az embereket ellehetetleníteni? Az álszent és képmutató propaganda mögé bújva ellopni mindent? Kartellezni és egy szűk körben szétosztani? 2006-ban ki támogatta erkölcsileg és tüzelte a – hangsúlyozom – jogos indokból de a politikusok helyett a honfitársaik javát romboló embereket?

Ki játszott nyilvános akasztósdit? Ki ajánlott kötelet a másképp gondolkodásért cserébe? Ki foglalta Alaptörvénybe, hogy nyugdíj helyett tartson el a gyereked? És milyen munkából? Ki akarja, hogy az elhunyt rokonodat kapard egy magad által kiásott gödörbe? Kik voltak azok, akik az átkos nyolc évben a parlamenti munka helyett azonnal távoztak, amint megszólalt a kormányfő? Ha fideszes vagy, ezért szavaztál rájuk?

Ki szórja a közpénzt, mintha az övé lenne? Ki csal a választásokon? Ki miatt féltenek az emberek hatvanezer forintos állásokat? Ki hagyja az út mellett a betegeket és a fogyatékkal élőket? Ki büntetné börtönnel a nincstelenséget, amiben szegénynek, gazdagnak bármikor része lehet, így kozmetikázva spéteri múmiává a szomorú valóságot? Dopeman és az ellenzéki szobordöntés, vagy azok, akiket ez a hungarocell figura ábrázol?

Tényleg beérnétek a választás előtt odadobott konccal, és hamis ígéretekkel? Nem tűnt fel, hogy a Bazmegből ezúttal a baloldal mellett kimaradt a Jobbik, de még az LMP is? Tényleg ez a vasárnap lett volna a magyar szeptember 11.? Ha így van, és ezért kiáltotok Barabást, akkor a sorsotok megérdemelten a tiétek, és máglyára velem. Én nem féltem, amim nincsen. Béke.

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolka50.50
2014. január 28. 23:38
Interjú a szobordöntővel (megdönt ő mindent): Do you speak english ? - Yes! - Name? - Dopeman. - Sex? - Three to five times a week. - No, no. I mean male or female? - Yes, male, female, sometimes camel. - Holy cow! - Yes, cow, sheep, animals in general. - But isn't that hostile? - Horse style, doggy style, any style! - Oh dear! - No, no! Deer run too fast
baviki
2014. január 28. 23:30
Ez a majom csak kérdez! Én is csak kérdezek, de csak kettőt: Ki az, aki ennek a fitymainger lackónak megírta ezt a szöveget? Ki az, aki nem veszi észre, hogy ezt a bohócot valakik felhasználják... ??? Erre a válasz: Hát a fitymainger!!
Zsolt75
2013. október 07. 23:12
"Te csak egy kivakarózott putriszökevény vagy" Dehogy vakarózott ki. Azért ilyen aktív, elfogyott a lé. A Kartell a múlté. Ma már nem lehet abból megélni, hogy kicsavarom a homokozólapátot Pistike kezéból, meg csúnyán beszélek, és akkor gengszterrepper vagyok...
varasbéka
2013. október 07. 22:17
Találós kérdés: Ember formájú, de nem ember. Nem állat, mert az állat rendelkezik ösztönös intelligenciával. Mi az?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!