Törvénytelen a megafonos kampány Baján

2013. október 11. 14:27

Újabb fordulatot vett a rossz kémfilmre emlékeztető kampány a bajai 32. választókörzetben: a Bács-Kiskun Megyei Választási Bizottság másodfokú döntése szerint a Fidesz által folytatott megafonos kampány sérti a választási törvényt – írja az atv.hu.

2013. október 11. 14:27

A Bács-Kiskun Megyei Választási Bizottság szerint a Fidesz Kovács Csabát reklámozó, az ellenzéki jelöltet és különböző ellenzéki vezetőket támadó megafonos kampánya sérti a választási törvény jelöltek és jelölőszervezetek közötti esélyegyenlőségről szóló alapelvét – adta hírül az atv.hu. A megafonos autó miatt még október elején tett bejelentést a Helyi Választási Bizottságnál egy magánszemély. A bizottság október 7-én úgy döntött, hogy „a kampányban elhangzott, s a videófelvételen hallható negatív tartalmú állítások nem alapozzák meg” a választási eljárási törvény megsértését.

Ezt a döntést bírálta most felül a Bács-Kiskun Megyei Választási Bizottság: „a választópolgárok szemében ez a közlés a jelöltre nézve hátrányos, őt rossz színben tünteti fel, rontja választási esélyeit anélkül, hogy magát a közlést tényekkel alátámasztaná” –áll az atv.hu birtokába került dokumentumban. A döntés ellen két napig lehet fellebbezni. A bajai 32. választókerületben most vasárnap ismétlik meg az időközi választást, mivel annak eredményét korábban a választók utaztatása miatt kampánycsendsértésre hivatkozva megsemmisítette a Kecskeméti Törvényszék.

(Fotó: 444.hu)

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2013. október 13. 00:06
Teket Melinda miatt kapott ki a magyar válogatott, azt nézték a fiúk,hogy nem követi e őket a pályán az öt azonos rendszámú fideszes autó eközben bekaptak hármat a gólból amit azután tényleg öt követett, és ugyan az volt a rendszámuk és a betűjelük. A gólok elárulták, hogy Kubatov Gábor küldte őket.
Krupp Skya
2013. október 12. 23:53
Ha megnézzük a Teket elvtársnő képét látjuk hogy ugyan akkora orra van mint Gyurcsánynak, a hazugság miatt dagadt meg nekik. Teket elvtársnő egy Pinnochió.
szalámis hegedű
2013. október 11. 22:06
Hollandia - Magyarország 6 : 1 kellenek a stadionok!
flyb
2013. október 11. 20:06
Igaz!! Ahogy az alapförmedvényük is közjogilag érvénytelen! FideSS= hiteltelenség!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!