Új választás lesz Baján az ominózus szavazókörben

2013. szeptember 28. 19:00

A Kecskeméti Törvényszék helyt adott az Együtt-PM és az MSZP indítványának, és azt a határozatot hozta, hogy meg kell ismételni a szavazást a bajai 32. szavazókörben, ahol felmerült a csalás gyanúja – írja a hvg.hu. A bíróság megállapítása szerint valóban kampánycsendsértés történt.

2013. szeptember 28. 19:00

Meg kell ismételni a szavazást a bajai időközi önkormányzati választáson a 32. szavazókörben – döntött a Kecskeméti Törvényszék. Az Együtt-PM és az MSZP már korábban óvást jelentett be választási csalás miatt, de a megyei területi választási bizottság elutasított a beadványt. A pártok azonban fellebbeztek a bíróságon, ami most úgy ítélte meg, hogy új voksolásra van szükség.

Ócsai Beatrix, a Kecskeméti Törvényszék szóvivője elmondta: a bírói tanács megállapította, hogy a szeptember 22-én a bajai 3. választókerületben az időközi önkormányzati választáson a 32-es szavazókörben kampánycsend sértés történt, ezért ebben a szavazókörben meg kell ismételni a választást.

A szeptember 22-i bajai időközi választást a Fidesz jelöltje, Kovács Csaba nyerte: ő 467 voksot szerzett, míg legfőbb riválisa, a baloldali pártok által támogatott Teket Melinda 406-ot. Az öt szavazókörből hármat nyert Teket, kettőt Kovács, ebből az egyik az ominózus 32. szavazókör.

Összesen 324 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2013. szeptember 29. 20:59
Választási csalás,gratulálok a fidesznek...
kitiltott
2013. szeptember 29. 14:10
Mától az MSZP-nek papírja van arról hogy Magyarországon minden balos ájvékolásuk ,hazudozásuk, ellenére .. NEM REZSIM működik hanem IGAZI DEMOKRÁCIA!! Ez a nap amikor a magyar bíróság elitélte máskénjt jogértelmezte egy vélhetően jogi szövegértésből nem ötösre vizsgázandó állampolgár, cselekedetét aki gondolva hogy segít az öregebb választó polgárokon és autóval a helyszinre szállította őket hogy gyakorolhassák állampolgári jogukat és szavazhassanak.. Szóval már nincs joga a FIDESZ magukat "demokratikusnak"nevező ellenfeleinek, a 2006-ban népére lövető pártnak az MSZP-nek és az abból kiszakadt két másik 1-2 % os pártocskának arra hogy csak ők nevezhessék magukat demokratikus oldalnak.. ez mától fogva hazugság.. éS be lehet fejezni a rezsimezést is!
Berecskereki
2013. szeptember 29. 14:03
Vajon milyen szemüveg volt a törvénykezőn? „a Lakatos nevű személy” azt mondja, hogy „hátrányos helyzetű öreg hölgyeket hordok be, akik nem tudják megoldani, hogy ide jöjjenek”, „ebben szerintem nincs semmi törvény..., nem buszokkal hordom a választókat, hanem ...kocsival”. „A felvételen tisztán kivehető az is, amikor ugyanez a személy az előző mondatai után visszaindul az autójához, amelybe azonban nem száll be, hanem meglát valakit, akihez az úton áthaladva a következő kérdést intézi: „Elnök Úr! Van olyan, hogyha háromszor itt vagyok vagy akár tízszer, az valami jogot sért..törvényvétség?” A válasz egy rövid időre látható férfitól érkezik: „Semmi....ötvenszer is.” Ezt követően a férfi ismét visszaindul az autójához, amelybe időközben négy ismeretlen személy szállt be”. Igen! Ez a szervezés magas iskolája. Biztos a jogi karon is így tanítják.
nyugalmazott tanár
2013. szeptember 29. 13:41
"Új választás lesz Baján az ominózus szavazókörben" Jól hátsón billentették a bajaiak a maszopot, most oda tartja a másik felét is. Hadd rúgját t@k@n! Hát nem igazi keresztényi cselekedet? :))))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!