Szelényi: Kiszámítható nyugdíjakra van szükség

2013. szeptember 11. 10:39

A Fidesz keresztbe törte sokak nyugdíjra való készülődését – mondta Szelényi Zsuzsa, az Együtt-PM politikusa.

2013. szeptember 11. 10:39

Az Együtt-PM politikusa szerint ma ötven évvel tovább élünk, mint korábban, így van egy új szakasz az emberek életében, mikor felkészülnek az öregkorra. Szelényi Zsuzsa szerint ki kell használni az idősebb emberek tapasztalatát a munkaerőpiacon, és kiszámítható nyugdíjakra van szükség.

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MacElek
2013. szeptember 11. 21:36
"Szelényi Zsuzsa szerint ki kell használni az idősebb emberek tapasztalatát a munkaerőpiacon, és kiszámítható nyugdíjakra van szükség." Akkor most Szelényi Zsuzsa szerint emeljük a nyugdíjkorhatárt vagy kapjanak több nyugdíjat?
MacElek
2013. szeptember 11. 21:33
Az mindenki tudja, hogy mire lenne szüksége. Arra kéne inkább választ adni, hogy miből.
atila68
2013. szeptember 11. 21:16
"ma ötven évvel tovább élünk, mint korábban" Viccesebb mint Szanyi kapitány.
Box Hill
2013. szeptember 11. 19:19
Az egyetlen kiszámítható nyugdíj az állami "defined benefit" típusú nyugdíj. Minden más pénzpiaci alapú, ezért nem kiszámítható. A nyugdíjterhek becsléséhez rossz kiindulási alap a gyermekhalálozás javulását is figyelembe vevő élethossz számítás. A legjobb statisztikai kiindulást az első kereset (járulékfizetés) évétől számított várható élettartam adja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!