Répássy: Az EU kettős mércét alkalmazott

2013. szeptember 10. 12:03

Bárándy Gergely MSZP-s képviselő szerint az ötödik alkotmánymódosítással semmilyen gesztust nem tesz a kormány.

2013. szeptember 10. 12:03

Az ötödik alkotmánymódosítással kikerülhet az Alaptörvényből az a rész, amely feljogosítja az Országos Bírósági Hivatal elnökét ügyáthelyezésre; illetve nem lesz az alkotmány része a költségvetést terhelő fizetési kötelezettség esetén kivethető különadó sem. Továbbá ezek után pártok a kereskedelmi tévékben is tehetnének közzé kampány során hirdetéseket. Az ötödik alkotmánymódosítás lehetővé teszi az MNB és a pénzügyi felügyelet összeolvadását is.

Bárándy Gergely szerint „az ötödik módosítás a negyedik módosítás módosítása, ez pedig a kormány meghátrálását jelzi az Európai Unió előtt”. Az MSZP politikusa szerint „semmilyen gesztus nincs a kormány részéről, csupán meg akar úszni néhány kötelezettségszegési eljárást”.

A jobbikos Gyüre Csaba szerint „van egy fal, aminek ha nekimegyünk, odakoppintanak”. Az alkotmányügyi bizottság alelnöke szerint „az a baj, hogy ezt hagyjuk, és nem egy belső jogalkotási folyamatot követünk végig, figyelembe véve az ellenzék véleményét is”.

Répássy Róbert szerint „az EU kettős mércét alkalmazott”, és „ne vessék a szemünkre, hogy kitartottunk azon álláspont mellett, hogy nem lehet az európai joggal ellentétes az, ami az EU egyes tagállamaiban bevett gyakorlat”. 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2013. szeptember 11. 07:14
A mószeroló óbégat: "Bárándy Gergely szerint „az ötödik módosítás a negyedik módosítás módosítása, ez pedig a kormány meghátrálását jelzi az Európai Unió előtt”." Van ennél szánalmasabb figura? Van. Ezekkel van tele az álbaloldal. Ezeket csak a hatalom feletti osztozkodás, alkudozás, üzletelés izgatja, még annyi fáradságot sem vesznek, hogy mielőtt kárognak egyet, elolvassákm amiről szólanak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!