Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Ragaszkodik az ingyenes készpénzfelvételhez a Fidesz

2013. szeptember 26. 16:43

A Fidesz ragaszkodik az ingyenes készpénzfelvétel lehetőségéhez – jelentette ki a párt parlamenti frakcióvezetője, aki azt kérte a nemzetgazdasági tárcától, hogy olyan javaslatot készítsen, amelyben legalább havi két ingyenes pénzfelvételt biztosítanak mindenkinek.

2013. szeptember 26. 16:43

Rogán Antal csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva hangsúlyozta, fogyasztói jognak tartja az ingyenes készpénzfelvételt. A politikus szeretné, ha október közepéig a parlament elé kerülne ez erről szóló indítvány.

A jogszabályban szigorú feltételeket fognak kikötni arra vonatkozóan is, hogy az ingyenességre hivatkozva ne lehessen megváltoztatni más díjakat, például a bankszámlavezetését – közölte a frakcióvezető.

„Az ingyenes készpénzfelvétel (...) minden fogyasztónak jár. Nem olyasmi, amit kegyként lehet adni vagy éppenséggel nem adni” – fogalmazott Rogán Antal. Szerdán kormánypárti forrásokra hivatkozva több portál is arról írt, hogy az átlagfizetés körüli összeget, nagyságrendileg 150 ezer forintot lehetne havonta ingyen felvenni a bankautomatákból.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2013. szeptember 26. 19:52
Na ne má... Már a készpénzt is fel akarja venni a Fidesz? És hogy ingyen, az természetes. :)
Rumpelstilzchen
2013. szeptember 26. 18:50
Ha én gazdag lennék... és állam lennék, akkor alapítanék egy bankot, online bankot ahol számlavezetési, átutalási, stb. dij nulla lenne. Tessék megnézni: http://www.testsieger-konto.de/kostenloses-girokonto/rechner/?gclid=CP_gycy-6bkCFZQZtAodPS8Axw gyakorlatilag 12 német bank, ahol ingyenes a számlavezetés. Fölösleges kérdezni :igen, többezer bankautomatánál akárhány készpénzfelvétel ingyenes, átutalás ingyen, jóváirás ingyen...Legtöbbnél a hitelkártya is ingyenes, vagy olcsó. A bank a kamatkülönbségből tudja magát eltartani. Még sírni se sírnak. Ugyanezek a bankok adnak hitelt is, lakásra kb. 4 % körül fix öt évre. Természetesen csak az ország hivatalos !!!! pénznemében. na ezt kéne elkezdje az állam. Németországban is állami kézben levő bank ( Postbank ) kezdte el...
Pofa Benő
2013. szeptember 26. 18:27
"ne lehessen megváltoztatni más díjakat, például a bankszámlavezetését – közölte a frakcióvezető." -hát majd felemelik az éves kártyadíjat, vagy nagyon kreatívan kitalálnak valami új díjat. Egy borzalom, ahogy Mo.-on a gazdaság működik.
Jancsipapa
2013. szeptember 26. 18:09
Ezt a tranzakciós adóval együtt kellett volna tisztázni és bevezetni .Mert az már megy .---Mint a dolgozó nyugdíjasoktól a nyugdíj elvonása .( bizonyos kereset felett )Ez is működik . Kivételek a képviselők ,nekik lehet ,rájuk nem vonatkoznak a szabályok ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!