Politikai nyilatkozatot fogadott el a Fidesz kongresszusa

2013. szeptember 28. 14:22

A Németh Szilárd által ismertetett dokumentumban egyebek mellett rögzítik: nem engedik a brüsszeli bürokratáknak, hogy visszaéljenek hatalmukkal; hogy a kapzsi bankok és telhetetlen multik extraprofithoz jussanak; illetve azt sem, hogy a bukott baloldal visszavonja a rezsicsökkentést.

2013. szeptember 28. 14:22

A rezsicsökkentés melletti kiállást is deklaráló politikai nyilatkozatot fogadott el a Fidesz XXV. kongresszusa szombaton. A dokumentum rögzíti, hogy megvédik Magyarország gazdasági függetlenségét, a magyar családok biztonságát, és nem engednek semmilyen külső vagy belső nyomásnak, amely megpróbálna eltántorítani ettől. A nyilatkozatot Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős politikusa, Csepel polgármestere ismertette.

Rögzítették: „nem fogjuk engedni, hogy a brüsszeli bürokraták visszaéljenek hatalmukkal, kettős mércét alkalmazzanak velünk szemben, és korlátozni próbálják nemzeti függetlenségünket”. Nem engedik azt sem, hogy „a kapzsi bankok és a telhetetlen multinacionális vállalatok” a tisztességes verseny helyett erőfölényükkel visszaélve jussanak extraprofithoz a családok rovására. Emellett azt sem hagyják, hogy „a bankok és a multik érdekeit képviselő bukott baloldal” a rezsicsökkentést visszavonja, vagy más módon újra kiszolgáltassa az országot – idézte Németh Szilárd a nyilatkozatot, amely úgy zárul: ismét összefogásra van szükség, hogy megvédjék a családok anyagi biztonságát, „Magyarország nem hagyja magát”.   

 

Ezentúl felülről szervezik a tagozatokat

A kongresszuson a küldöttek módosították a Fidesz alapszabályát, elsősorban technikai okokból, az egyetlen tartalmi változtatás a tagozatokat érintette. Mint Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke elmondta, a tagozatok mint „alulról szerveződő mozgalmi formák” nem váltak be, nehézkes volt a működésük. Ettől még szükség van tagozatokra, ezért az átalakításukra van szükség, hogy élőbbé válhasson a párt kapcsolata a társadalmi csoportokkal. Szeretnének felülről több iránymutatást adni e csoportoknak – fogalmazott, hozzátéve, hogy így egy felülről szervezett formaként határozzák meg a tagozatokat, amelyek igazgatóit azzal bízzák majd meg, hogy választókerületi egységenként szervezzék meg a csoportokat. Vannak olyan tagozatok – például a nyugdíjas-, az ifjúsági és a nőtagozat –, amelyekre minden választókerületben szükség van – ismertette a választmányi elnök.

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VakzKommondor
2013. szeptember 29. 12:30
Nekem egyre gyanúsabb, hogy a 40 év alatt a kommunisták nem is csaltak a választásokon. Ugyan ez a retorika volt, és ez most is működik, most is megválasztják őket, ráadásul csak kisebb nagyobb csalással. Akkor az elődeik miért csaltak volna?
Akitlosz
2013. szeptember 28. 21:19
Magyarország már régóta nem független gazdaságilag. A nagyobb magyarországi cégek több mint 90%-a külföldi tulajdonú. Az állam pedig újabb és újabb és újabb hitelek felvétele nélkül képtelen elkerülni az államcsődöt. El van adósodvam jórészt a külföld fele. A gazdasági függetlenség esélyéhez egyebek, például magyar tulajdonú gazdaság mellett elsősorban egyensúlyi költségvetés kellene. A kapzsi bankok és multinacionális vállalatok" helyett inkább az van, hogy a Fidesz nem tud, nem akar a költségvetés terhére osztogatni, de közelednek a választások, ezért a multik profitja terhére szerez népszerűséget. A kétkulacsosság jól látszik a minimálbéren. Az csak a vállalkozók számára kötelezően fizetendő legkisebb bér, de az állam magára nézve nem tartja be, jóval kevesebbért foglalkoztatja a közmunkásait. Amúgy ezt az embert inkább egy maffiaszervezet végrehajtó alvezérének tudnám elképzelni ilyen kinézettel. Persze lehet nincsen tévedés.
IgazságosIzomViktor.
2013. szeptember 28. 19:24
"nem fogjuk engedni, hogy a brüsszeli bürokraták visszaéljenek hatalmukkal, kettős mércét alkalmazzanak velünk szemben, és korlátozni próbálják nemzeti függetlenségünket"- a magyar gazdaság fog visszaütni baszod.A Brüsszeli "bürokraták"látják hogy mit csináltok.Elkobozzátok a gonosz szolgáltatók hasznát(ha ugyan még van nekik),és szétosztjátok elsősorban a gazdagok között.Mindez köszönőviszonyban sincs a gazdaságunk jól teljesítésével,és a társadalmi igazságossággal sem.
potyka
2013. szeptember 28. 18:26
Éppen ideje lenne már egy brekimenetnek! Régen volt, még a fagyok előtt kéne egy :DDDDDDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!