MSZP: A családi adókedvezmény kiterjesztése nem reflektál a valóságra

2013. szeptember 21. 15:55

Az MSZP szerint a családi adókedvezmény kiszélesítése nem reflektál a valóságra, továbbra sem vonatkozik a valóban rászorulókra.

2013. szeptember 21. 15:55

Kormos Kata, az MSZP szóvivője pénteken – reagálva Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter pénteki bejelentésére, hogy a kormány januártól kiszélesíti a családi adókedvezmény rendszerét – az MTI-nek azt mondta, a Fidesz társadalompolitikája nem változott „egy cseppet sem”. A bejelentés nem reflektál a valóságra, hiszen azok a szülők, akik gyermeküket egyedül nevelik vagy élettársi kapcsolatban élnek, nem tudják maradéktalanul igénybe venni a kedvezményt – tette hozzá. Kormos Kata szerint „a valóságtól teljesen elrugaszkodott társadalompolitikát folytat a Fidesz”.

A adókedvezmény kiszélesítésének költségvetési fedezete nem látható - jegyezte meg. Az MSZP szóvivője „fuldokló ember utolsó, kétségbeesett kapálózásához” hasonlította a Fidesz családpolitikáját, mert – mint mondta – úgy akarnak tenni, mintha valamit csinálnának, pedig a valóságban a rászorultaknak nem segítenek. Kormos Kata szerint Balog Zoltán a bejelentésével beismerte, hogy a Fidesz-kormány családpolitikája megbukott, elismerték, hogy nem igazságos a rendszer, hiszen a tehetősek azok, akik részesülhetnek a családi adókedvezményből.

2014-ben a kormányváltáskor az MSZP igazságot fog szolgáltatni ezen téren – jelentette ki Kormos Kata.

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
várúr
2013. szeptember 21. 19:04
Az mszp tényleg harcol, mint disznó a jégen. Rég esedékes, magától értetődő kedvezményeket fikáz. Csak tudnám, mitől baloldali ez a szennyes buta banda...
balbako_
2013. szeptember 21. 17:15
Először Bokros Lajos 29%-os inflációja alapozta meg az MSZP családpolitikát. Aztán a minimálbér érintetlenül hagyása (a Fidesz 2 év alatt többet emelt, mint az MSZP 8 éve alatt). Aztán az évenkénti drasztikus és rituális rezsiemelése, az 5% -os ÁFA emelés stb. Ezt akarják jóemberek? Ezt?
fogd a pénzt és kuss
2013. szeptember 21. 17:10
"2014-ben a kormányváltáskor az MSZP igazságot fog szolgáltatni ezen téren – jelentette ki Kormos Kata." na, az baszna be. inkább ne.
kjkj945
2013. szeptember 21. 16:36
MSZP nem reflektál a valóságra!! Már 68 éve a családi adózást kellett volna bevezetni! Köszönjük nem kérünk az MSZP igazság szolgáltatásából!!! Elődje verte szét a családot!! Ők meg amikor 6almon voltak rátettek néhány lapáttal!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!