LMP: Orbán Futbóliát építi Magyarországon

2013. szeptember 23. 14:35

A párt politikusai a szombathelyi Haladás stadionja előtt tartottak sajtótájékoztatót. Úgy vélik Orbán Viktornak semmi sem drága, ha fociról van szó.

2013. szeptember 23. 14:35

Orbán Viktornak, ha fociról van szó, semmi sem drága, a kormányfő „Futbóliát építi Magyarországon” – hangoztatta hétfőn a szombathelyi Haladás-stadion előtt tartott sajtótájékoztatóján Gerstmár Ferenc, az LMP Országos Választmányának tagja. A politikus szavai szerint a kormányzat biztosítja majd azt a 9,6 milliárd forintot, amely a 10 ezer férőhelyes stadion és a multifunkcionális sportcsarnok felépítéséhez kell, de az LMP véleménye szerint Szombathelynek szánt milliárdokat helyesebb lenne egy a helyi gazdaság fejlesztését szolgáló alapba befizetni. Ez az alap támogathatná például az öko- és falusi turizmust a megyében, amivel tartós, válságálló munkahelyeket lehetne teremteni – mondta. Hozzáfűzte: az ország jelenlegi gazdasági állapota nem teszi lehetővé, a presztízsberuházásokat, véleményük szerint sokkal fontosabb lenne a meglévő sportlétesítmények megfelelő működtetése, közpénzből pedig a szabadidő- és diáksport támogatására kellene költeni.

Horváth Zoltán, a párt helyi önkormányzati képviselője úgy fogalmazott: szombathelyiként természetesen örül annak, hogy kormányzati pénz érkezik a városba, de véleménye szerint egy akkora méretű  sportkoplexum működtetése mint amilyet terveznek, komoly nehézségeket okoz majd az önkormányzatnak. A képviselő nehezményezte azt is, hogy noha a bejelentés már egy hónapja elhangzott, a szombathelyi közgyűlést hivatalosan még nem tájékoztatta a városvezetés és ez a tájékoztatás nem szerepel a következő, csütörtöki ülés kiadott napirendjén sem. Hozzátette: az ígéretek ellenére eddig nem kezdődött meg az egyeztetés a bizonyára nagy építkezéssel, átalakításokkal járó beruházásról sem az érintett városrész lakosságával, sem pedig a civil szervezetekkel. Ugyanakkor az LMP-nek már van javaslata az új stadion nevére: szerintük nevezhetnék „Futbólia Savariensisnek”.

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ciseaux
2013. szeptember 23. 20:02
Kérek mindenkit, ne essen le az álla, az LMP-sek tornából föl voltak mentve...ezért fogalmuk sincs, hogy egy 1-70 ezret befogadó létesítmény nem csak a focira való.... Tényleg, a britek "zöld-liberói" miért nem indítottak kampányt pl. a Wenbley újáépítése ellen? Azon a környéken fehér ember jószerével nem is él már! http://www.youtube.com/watch?v=-BSQg9kGoXM
Akitlosz
2013. szeptember 23. 17:42
Akkor már már csak az kell, hogy Románia pedig építsen Cornerlandot, s egy csodacsatár segítségével végre le lehessen győzni őket!
gubenc
2013. szeptember 23. 16:59
A stadion munkahely termemtés szempontjából sem túl jó beruházás. Továbbá egy ilyen stadionnnak működtetési költsége is van, amit majd szintén az állam fog állni hosszú távon. Meglepő, hogy a termelést és iparosítást fetisizáló kormány mennyi pénzt költ futballstadionokra, ahol semmit sem termelnek.
gubenc
2013. szeptember 23. 16:54
Kicsit kampányízúre sierült a megfogalmazás, de alapvetően van benne igazság. Jó kellene stadionok, kell egy stadion a válogatottnak, és kell néhány jó MB1-es is. Viszont a nem járja, hogy évente 10 mrd forintot költünk stadionra és kb 2 mrd-t társasház szigetelésre. Az arányokat át kellene gondolni. Egyébként a Győri ETO parkot a szponzor pénzén építették, aki annak hírére, hogy mi rendezzük majd az EB-t látott elég fantáziát a reklámban, és adott rá pénzt. Nem lehetne máshol is így, esetleg fele állami támogatás, fele szponzor támogatás?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!