Indulhat az aláírásgyűjtés a trafikos népszavazásért

2013. szeptember 12. 13:53

A Kúria szerint nem sért törvényt a nemzeti dohányboltokkal kapcsolatban megfogalmazott két népszavazási kérdés.

2013. szeptember 12. 13:53

A Kúria helybenhagyta az Országos Választási Bizottság (OVB) döntéseit a dohánytermékek árusításával kapcsolatos népszavazási kezdeményezésekről – áll a testület csütörtökön közzétett határozatában.

Korábban az OVB két kérdést hitelesített: a dohánytermékek kereskedelmi árrésére, továbbá arra vonatkozót, hogy a trafikokban csak dohánytermékeket lehessen árusítani. Az OVB e határozatai ellen – csaknem azonos tartalommal – négy kifogás érkezett a Kúriához, ezekben egyebek mellett felvetették, hogy a kérdés alapján megalkotandó törvény ellentétes lenne az alaptörvénnyel.

A Kúria a kifogásokat nem tartotta megalapozottnak, és helybenhagyta az OVB határozatait. A négy kifogással kapcsolatos döntéseiben kifejtette, hogy a népszavazásra feltenni kívánt kérdések nem sértik a kifogásolók által megjelölt törvényeket.

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
almafa
2013. szeptember 12. 16:25
Itt vannak a kérdések: http://index.hu/gazdasag/2013/07/16/megijedtek_a_nepszavazastol_a_trafikosok/
Csigorin
2013. szeptember 12. 16:20
hat ha ez a marhasag eleri az 50%os reszvetelt, nagyot fogok csodalkozni...
drkovax
2013. szeptember 12. 16:11
OK. Akkor más gazdálkodók profitjáról is lehet ugye népszavazni ? Beadhatom-e, hogy a bankok maximális kamatmarzsa és a devizaváltáskor alkalmazott maximális marzsa 0,5% lehet csak ?
csuka
2013. szeptember 12. 15:58
Nem tudtam, hogy a maffia ügyeiről is lehet szavazni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!