Gyurcsány: Baján nem a győzelem lesz a legfontosabb

2013. szeptember 20. 18:23

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke pénteken Baján arról beszélt, hogy 2010-hez képest sokat fog veszíteni a Fidesz a városban a vasárnapi időközi önkormányzati választáson, amelynek szerinte az az igazi kérdése, hogy miként változott a bajaiak és az ország lakóink véleménye.

2013. szeptember 20. 18:23

Azt mondta, kérdés az is, hogy „egy alapvetően jobboldali körzetben sikerül-e megmutatni, hogy repedezik a Fidesz hatalmának fala, és a lakosság jelentős részének bizalma újra a szabadelvű, baloldali, demokratikus összefogás felé irányul” – tette hozzá a városháza előtt tartott sajtótájékoztatón a politikus, aki a nap folyamán az MSZP, az Együtt-PM és a DK közös jelöltje mellett kampányolt.

Brutálisan kemény kampány van, lejáratások sokasága indult Teket Melinda baloldali jelölt ellen. Ha így képzeli el a kormányzópárt a demokratikus versengést, akkor egészen mást gondolunk arról, milyen Magyarországot képzelünk el” – jelentette ki a pártelnök, emlékeztetve arra, hogy három éve nagy győzelmet aratott a Fidesz Baján. Kérdésre válaszolva azt mondta, ezúttal a győzelemnél fontosabb, hogy a két csapat milyen támogatottságot szerez. „Ha sikerül a Fidesz támogatottságának közelébe jutni, vagy meghaladni valamivel, az politikai siker. Dacára annak, hogy magabiztos a mai kormányzó párt, reális esély van a kormányváltásra” – tette hozzá.

Miközben a volt miniszterelnök nyilatkozott a Szentháromság téren egy személygépkocsiból sziréna hangja szólt, és egy hangosbemondón arra kérték a bajaiakat, hogy „ne üljenek fel semmilyen baloldali provokációnak”. A bajai 3-as számú választókörzetben azért rendeznek időközi képviselő-választást, mert Bálint Tünde Fidesz-frakcióvezető májusban elhunyt.

A választáson a Fidesz jelöltje Kovács Csaba, a Magyar Szocialista Párt, az Együtt – A Korszakváltók Pártja, valamint a Demokratikus Koalíció közös jelöltje Teket Melinda, a Jobbik jelöltje Markó György, míg a Lehet Más a Politika Ikotity Istvánt indítja. A 14 tagú bajai képviselő-testületben jelenleg kilenc fővel a Fidesz képviselői vannak többségben.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2013. szeptember 22. 20:33
A bös me miért nem azt mondta, hogy a dinka nyer-e??
balbako_
2013. szeptember 21. 07:35
Brutális lejáratókampány? Nézzük ki is csinálja? "A kormányoldal és az ellenzék is beerősít a hétvégi bajai időközi választásra. A haláleset miatt megüresedett önkormányzati képviselői mandátum sorsának jelentőségét jól mutatja, hogy Bajára látogat Orbán Viktor, Mesterházy Attila, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon is.” Hirdetés Ezt tudatta olvasóival az Index hírportál szeptember 18-án. Orbán Viktor bajai látogatását abból vezették le, hogy a rezsicsökkentési ívek aláírását megköszönő és a fórumra invitáló levelet Orbán Viktor és Zsigó Róbert, Baja polgármestere és országgyűlési képviselője írta alá. Miképpen Orbán írta alá az összes ilyen levelet, ami elment a választókörzetekbe, ahol a napokban mindenütt fórumokat tart a kormánypárt. Vagyis e logika szerint a miniszterelnöknek ezekben a napokban nemcsak Baján, hanem egyszerre sok-sok tucat helyen kellene fellépnie. Ez természetesen lehetetlen. És természetesen szó sem volt arról, hogy Orbán Bajára megy. De az Index azért megírta. Gondolnánk elsőre, hogy tévedett, van ilyen. De itt nem tévedésről van szó, ez másnap kiderült. Ugyanis másnap ugyanez a hírportál már így folytatta a sztorit: „Szerda este Orbán Viktor is részt vett volna egy, a bajai Duna Wellness Hotelben tartott rezsicsökkentő fórumon, azonban az utolsó pillanatban mondta le részvételét. Úgy tudjuk, a hotelben 150 fős közönség várta hiába a miniszterelnököt, végül a rendezvényt a polgármester, Zsigó Róbert vezetésével egy másik helyszínen tartották meg. Helyi találgatások szerint azért mondhatta le Orbán a részvételt, mert távol akarta tartani magát az elszabaduló negatív kampánytól.” Nos: Orbán Viktor nem vett volna részt a fórumon. Ebből következően nem mondta le részvételét az utolsó pillanatban. A 150 fős közönség nem várta hiába a miniszterelnököt, ugyanis a közönség a meghívottat, Cséfalvay Zoltánt várta, és Zsigó Róbertet. S hogy miért mentek át a Duna Hotelből a városi kultúrpalotába? Azért, mert a szállóban nem fértek el. Nézzünk csak bele a Nol.hu tudósításába! „A sajtótájékoztató után fórum kezdődött, amelyet a Duna Szállóban akartak megrendezni, de az óriási érdeklődés miatt a közeli Bácskai Kultúrpalotába kellett átirányítani az embereket. A rendezvény kezdetére a több száz ember befogadására alkalmas kultúrpalota is megtelt.” Mindez nem akadályozta meg a HVG-t abban, hogy estére rácsapjon a témára, ezzel a címmel: „Tömeg várta Orbánt Baján, kaptak egy államtitkárt.” Perszeperszepersze… - See more at: http://www.magyarhirlap.hu/panikkeltes#sthash.i9xh7T6v.dpuf
NeMá
2013. szeptember 21. 02:46
De egyébként a telefonost továbbra is hülyeségnek tartom, mert kikapcsolt számot nem veszem fel, ismeretlen számot rögtön beütöm a google-be és ha nincsen találat nem veszem fel, stb... Ajánlom mindenkinek :)
NeMá
2013. szeptember 21. 01:45
" lejáratások sokasága indult Teket Melinda baloldali jelölt ellen." Egy problémám van ezzel, beütöttem a Google-ba és egyedül a HVG-re adott helyes találatot, semmi egyéb hiteles infó, mindenki a HVG-re hivetkozik :) A HVG előbb fölhívott valakit ezzel a szöveggel, aztán meg felhívta hogy nem történt valami szokatlan? És csinált egy cikket. Vagy egyszerűen olyan mint a Teller levél? Hívás lista, hangfelvétel semmi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!