Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Fidesz: A Hajdú-Béten kívül is voltak áldozatai Bajnai tevékenységének

2013. szeptember 07. 14:01

A Hajdú-Bétben kisemmizett ötszáz magyar családon túl, úgy tűnik, hogy más áldozatai is voltak Bajnai Gordon „üzleti húzásainak” – mondta Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője szombaton tartott sajtótájékoztatóján.

2013. szeptember 07. 14:01

A kormánypárti politikus a Heti Válasz cikkére utalva kifejtette: a Hajdú-Béthez hasonló módon ment tönkre Bajnai Gordon és édesapja keze alatt egy másik nagy agrárcég is a 90-es években. A bajai International Food Rt. nevű gabonavállalat sok más Bajnaihoz köthető vállalkozáshoz hasonlóan offshore jellegű volt, és már a 90-es években 8 milliárd forintos forgalmat bonyolított – tette hozzá. „Úgy tűnik tehát, ez a Bajnai család üzleti sikereinek titka: másokat tönkretenni és kisemmizni” – mondta Zsigó Róbert.

A szóvivő szerint a tényfeltáró cikkből arra lehet következtetni, hogy az Együtt-PM Szövetség vezetőjének üzleti múltja korántsem olyan makulátlan, mint ahogy azt ő maga próbálja beállítani. A saját bevallása szerint is több száz millió forintos vagyonnal rendelkező Bajnai Gordon erkölcsileg megkérdőjelezhető módon juthatott ehhez a vagyonhoz. A politikus felidézte: korábban lehullott a lepel arról, hogy milliárdos osztrák céghálója van a Bajnai családnak, inkább adóznak Ausztriában, mint idehaza, és hogy e cégháló a rendszerváltozás előtti Magyarország közpénzein indult fejlődésnek.

Bajnai Gordon üzletemberként és politikusként is akármibe fogott, mindig a magyar emberek, a magyar családok húzták a rövidebbet, a Bajnai család, az üzleteikben érintett rossz bankárok és mohó offshore lovagok pedig mindig jól jártak” – jelentette ki a Fidesz szóvivője. Zsigó Róbert ezután a Fidesz-KDNP devizahitelek kivezetésével kapcsolatos javaslatára rákérdező újságíróknak válaszolva megismételte: a bankok ügye és erkölcsi felelőssége, hogy legyen megoldás a devizahitel szerződések kijavítására.

Amennyiben november 1-jéig nem találnak megoldást erre, úgy a kormánypárt törvényjavaslatot nyújt be a parlamenthez – mondta, de ennek részleteiről nem nyilatkozott. Hozzátette: mindenképpen ki kell vezetni a deviza alapú hitelezést, ennek egyetlen korlátja, hogy a devizahitelesek nem járhatnak jobban, mint a forinthitelesek. 

Rogán Antalnak, a Fidesz frakcióvezetőjének az M1 pénteki, Az Este című műsorában tett javaslatával kapcsolatban, amely szerint havonta két készpénzfelvételt ingyenessé tennének, Zsigó Róbert úgy nyilatkozott: különböző egyeztetések folynak arról, hogy miként lehet egységes megoldást találni egy olyan rendszerben, ahol többféle kereskedelmi bank van, többféle szabályozással.

 

Összesen 238 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dobzselaci
2013. szeptember 09. 10:35
Ennyire fostok? Szánalom.
gudmen
2013. szeptember 08. 16:22
"Mekkora ostobaság azt hinni hogy a parlamenti pártok a társadalmi haladásért, a népért harcolnak! Valójában a pártok és személyiségeik politikainak látszó megnyilvánulásai mögött a társadalom erőforrásainak birtoklásáért folyó küzdelem áll, amit tőkés csoportok vívnak ádázul egymás ellen. A pártok - és főképp vezérei - ennek a küzdelemnek az eszközei, de legfőbb feladatuk az, hogy a társadalmat a béke, és a demokrácia - hamis - illúziójába ringassák. Mert a lázongás, és a forradalom nem csak árt az üzletnek, de megeshet hogy a tőkés csoportok is elveszítik a drága pénzen megszerzett társadalomellenes befolyásukat!" arady pál
alaki
2013. szeptember 08. 15:40
Jól felidegelt ez a fidesznyik megkapta az x-et. Megérdemelte :))))
gudmen
2013. szeptember 08. 14:10
az eredeti témához is szoljak hozzá...a trafikmutyinak hány áldozata van? nem szeretnék demagognak tünni vagy populistának...de cirka 30 ezer emberröl beszélünk.. franciországban egy ilyen után a párizsi gépjármüpark fele lángokban állna.. nagyon érzékenyek bajnai tevékenységére..de nomrális demokráciábana libás már börtönben ülne..csak itt képviselhet egy baloldali pártot..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!