Balog feladata lett a tankönyvellátás rendszerének javítása

2013. szeptember 21. 10:19

Egységes elveken és követelményeken alapuló tankönyvellátó rendszer kialakítására kéri fel a kormány Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét a szolgáltatás színvonalának emelése érdekében.

2013. szeptember 21. 10:19

A kabinet erről szóló döntése a Magyar Közlöny pénteki számában olvasható. Ebben szükségesnek nevezik a tankönyvellátás színvonalának emelését a nemzeti köznevelés hatékonysága szempontjából. A kormányrendelet értelmében a magas minőségű tankönyvellátáshoz egységes elveken és követelményeken alapuló állami irányítású rendszert kell kidolgozni, amely kiterjed a tankönyvfejlesztésre és -előállításra is.

A feladattal Balog Zoltánt bízták meg, akinek a megoldás érdekében meg kell vizsgálnia a tankönyvfejlesztés és -előállítás jelenlegi feltételeit, továbbá a fejlesztési lehetőségeket és a rendelkezésre álló állami erőforrásokat. A miniszternek emellett javaslatot kell tennie, miként segítené a következő tanévig az oktatást javító új, állami fejlesztésű kísérleti tankönyvek és az ezekhez kapcsolódó digitális tananyagok elkészítését, kipróbálását és nyilvántartásba vételét.

Balog Zoltánnak szeptember 30-ig kell a kormány elé terjesztenie javaslatait.

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ezaz
2013. szeptember 21. 11:50
Minek, eddig is tökéletesen működött!
mustármag
2013. szeptember 21. 11:35
Egykoron valami Kuncze Magdolna neve is forgott
meska
2013. szeptember 21. 10:52
Tisztára meg vagyok zavarodva. A múlt héten még semmi baj nem volt vele, dübörgött a KELLO, csak néhány utánrendelt csomag kallódott...hiszek mindenkinek mindig, oszt állandóan ez a vége---
HSL
2013. szeptember 21. 10:41
8+3 év egyszerűen túl kevés volt ennek az időben történő átgondolására, ezt kéne már végre megérteni, efftársak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!