Franciaország
18:002024. június 25.
Lengyelország
Hollandia
18:002024. június 25.
Ausztria

A közös ellenzéki jelölt győzött Szigetszentmiklóson

2013. szeptember 01. 21:28

A DK, az Együtt-PM és az MSZP közös jelöltje, Ladányi Sándor szerezte meg a szavazatok többségét a szigetszentmiklósi időközi választáson. A fideszes induló 29, a jobbikos 5, az LMP-s 4 százalékot kapott.

2013. szeptember 01. 21:28

A hivatalos előzetes eredmények szerint a település 8-as számú egyéni választókerületében Ladányi Sándor 359 szavazatot (52,03 százalék) kapott. A Fidesz-KDNP színeiben induló Keller Tamásné 201 szavazatot kapott (29,13 százalék), Horváth István (független) 64-et (9,28 százalék), Horváth Zsolt Károly (Jobbik) 34-et (4,93 százalék), Pádárné Bagoly Anna (LMP) 26-ot (3,77 százalék), míg Tóth Csaba (MAN - Magyar Autonóm Néppárt) 6-ot (0,87 százalék).

Pál Anita tájékoztatása szerint a választáson a szavazásra jogosultak 30,94 százaléka, 695 szavazó vett részt, a szavazólapok között 5 érvénytelent találtak. A több mint 35 ezer lakosú Szigetszentmiklós képviselő-testülete jelenleg 13 tagú, közülük 9-en a Fidesz-KDNP színeiben politizálnak. A voksolást azért kellett kiírni, mert egy önkormányzati képviselő, Kécza György (Fidesz-KDNP) május 2-án elhunyt.

Az MSZP szerint a szigetszentmiklósi időközi önkormányzati választás baloldali győzelme azt bizonyította, hogy összefogással leváltható a Fidesz-kormány. Tóbiás József szocialista frakcióvezető-helyettes vasárnap este – a választás hivatalos eredményének bejelentése előtt – az MTI-nek azt mondta: a mostani „kétharmad-egyharmad” arányú győzelemmel azt az üzenetet küldték a jövő heti váci, és a szeptember 22-ei bajai időközi választás résztvevőinek, hogy „összefogással van esély a változtatásra”.

Tóbiás szerint „ez az esély most elindult”, és ennek az összefogásnak az ereje 2014-ben leválthatja a jelenleg regnáló kormányt. Közölte azt is, biztosak abban, hogy a győztes Ladányi Sándor személyében Szigetszentmiklós lakossága egy megbízható, szavatartó, az emberek szempontjait figyelembe vevő politikust választott az önkormányzat testületébe.

Az Együtt-PM MTI-nek küldött közleményében megköszönve a választók támogatását arra emlékeztetett, hogy egy 2010-ben jobboldali egyéni önkormányzati választókerületet nyert el az ellenzéki összefogás jelöltje. Azt írták, az időközi választáson az Együtt-PM Szövetség jelöltállító szervezetként támogatta az MSZP jelöltjét. Jelezték: aktivistáik, együtt az MSZP és a DK aktivistáival háztól-házig járták az utcákat, és buzdították részvételre a választókat az elmúlt hetekben.

Úgy látják, a győzelem fontos kezdőlépése volt a 2014 tavaszáig tartó kampánynak, amelynek során – mint írták – kölcsönösen támogatni fogják egymás egyéni országgyűlési képviselőjelöltjeit. Közölték azt is, bíznak abban, hogy szeptember 22-én, vasárnap ismét együtt örülhetnek majd a bajai időközi önkormányzati képviselőválasztáson elért eredménynek, ahol Teket Melinda, az Együtt-PM, az MSZP és a DK közös jelöltjeként indul.

A Demokratikus Koalíció szerint a hárompárti együttműködés sikere, hogy Ladányi Sándor nyerte meg az időközi önkormányzati képviselő-választást a Pest megyei Szigetszentmiklós 8-as számú egyéni választókerületében. A DK által az MTI-hez – a választás eredményének hivatalos bejelentése előtt – eljuttatott közleménye szerint örömmel nyugtázták, „hogy Ladányi Sándor tönkreverte a Fidesz jelöltjét a szigetszentmiklósi időközi választáson”. Ladányi Sándor az MSZP, a DK és az Együtt-PM közös jelöltjeként indult és ért el magabiztos győzelmet – áll a közleményben.

A párt szerint a közös jelölt győzelme azt bizonyítja, hogy a DK által igényelt teljes összefogás képes megtörni a Fidesz hatalmát és diadalra segíteni a demokratikus ellenzéki pártokat. Az első hárompárti összefogás azonnal sikert eredményezett. A DK gratulál Ladányi Sándornak és köszöni, hogy közös jelöltként vállalta a feladatot – áll a közleményben.

Összesen 423 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pikkpakk
2013. szeptember 02. 15:34
De végül is nem is kell semmit sem mondani elég ha leírom : 52%...:)
OberEnnsinnen
2013. szeptember 02. 15:32
Hogy hol voltak a Közgépes, a Nyergeses, Simicskás pénzek? Aki tudja, válaszoljon!
Terminátor
2013. szeptember 02. 12:36
A sok idióta agymosott fideszesnek nem tetszik . A választó polgárok így szavaztak ,és ezt tiszteletben kell tartani !
narancsos-kaméleon
2013. szeptember 02. 11:57
Mit vártok azoktól, akik négyszer választották meg kuncegábort?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!