Pénztárgépek: türelmi időt kaptak a kereskedők

2013. augusztus 26. 07:48

Harminc nap türelmi időt kapnak az augusztus 31-ig átállásra kötelezett kereskedők a megfelelő pénztárgépek beszerzésére: a NAV szeptember végéig csak azt ellenőrzi, igényeltek-e üzembehelyezési kódot a kereskedők.

2013. augusztus 26. 07:48

Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adóügyekért felelős helyettes államtitkára hétfőn reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában elmondta: az elektronikus naplóval nem rendelkező pénztárgépek online pénztárgépre cserélésének határideje augusztus 31.; ez a kereskedők 70 százalékát – főként kiskasszás kereskedőket és vendéglátósokat – érinti.    

Jelezte: a 30 napos türelmi időt annak érdekében alkalmazzák, hogy minden érintett a számára mind árban, mind szolgáltatásban legmegfelelőbb pénztárgépet tudja megrendelni, beszerezni. A NAV ennek megfelelően szeptember 30-ig csak azt ellenőrzi, hogy a vásárláshoz szükséges üzembe helyezési kódot igényelték-e az adóhatóságtól a kereskedők – mondta Pankucsi Zoltán.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
red label
2013. augusztus 26. 12:59
Mi lesz a piacokon, a fodrászokkal, múkörmosőkkel, nekik nem kell online bekötés a navhoz?????
realista
2013. augusztus 26. 12:16
Az utóbbi időben az ország a túladóztatás, és a pénzbírságok terén jobban teljesít. A vállalkozások állandó baszogatása, és kigazdálkodhatatlan pénzbírságokkal fenyegetése hungarikum. Összehasonlításul az osztrákoknál sokkal ember, és vállalkozábarátabb a hatóság.
Toportxán tiszteletes
2013. augusztus 26. 09:57
Nevetséges töketlenkedés narancs módra.Merjünk nagyot hazudni mekkora plusz bevétel lesz a semmiből,csak kikerüljünk a túlzott deficit eljárásból...
liberálzöld.
2013. augusztus 26. 09:34
A tervezés és a hozzáértés magasiskolája. Pont mint a tankönyv ügylet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!